banner249

Kurayla ev sahibi oldular

aile ve sosyal politikalar bakan yardımcısı aşkın asan, başbakanlık toplu konut idaresi (toki) işbirliğiyle cumhuriyetin 100. yılında, dar gelirli aileler için 100 bin konut yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kurayla ev sahibi oldular
banner240
Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Manisa;nın Selimşahlar beldesinde yaptırılan 94 konutun kura çekimi için Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi;nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sosyal Konut Projesi kapsamında yurt genelinde 40 bin konut yapımının planlandığını ve bu konutlarının şu ana kadar 10 binin ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildiğini söyledi.

Projenin ilerleyen aşamalarda da devam edeceğini ifade eden Asan, şunları kaydetti, ;;Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında yani 2023;de, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi kişiler için 100 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Bunların ödemeleri aylık 130 lira olacak ve 270 ay sürecek. Manisa;da bugün merkezde ikamet eden 94 vatandaşımız da konutlarına kavuştu. Merkezde yapılan bu konutların yanı sıra, ayrıca 150 tane daha konutun yapılması planlandı. Manisa;da bin 998 konutu yapıp teslim etmeyi hedefliyoruz. Bunlar da kısa zamanda yapılacak.;;

Asan, kura sonucunda ve sahibi olan vatandaşlara, evlerinin hayırlı olmasını ve güle güle oturmalarını diledi.
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de ev sahibi olan engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşları tebrik etti. Konuşmaların ardından Selimşahlar beldesinde yapımı tamamlanan konutlar için Manisa 1. Noteri huzurunda çekilen kura ile 187 müracaat sahibi arasından 17;si engelli 94 ihtiyaç sahibi belirlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan;ın ilk şanslı vatandaşı belirlediği kura çekiminde, ismi okunan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, bazı vatandaşların göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Heyecanlanan bazı vatandaşlar baygınlık geçirirken salonda hazır bulunan sağlık görevlileri de rahatsızlananlara müdahale etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER