banner249

Kübra Nine öldü

Türkiye'nin en yaşlı insanlarının bulunduğu Nazilli'da uzun yaşamın simgelerinden olan Kübra Girgin, 104 yaşında hayatını kaybetti.

Kübra Nine öldü
banner240

Asırlık çınar yüzlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Nazilli Belediyesi aracılığıyla 3 kez daha doğum günü kutlarken 104 yaşındaki Kübra Girgin, hayatını kaybetti. 


4 çocuk ve 23 torun sahibi Kübra Nine, ilerleyen yaşına rağmen sadece hafif görme ve duyma kaybı yaşamasıyla Nazilli'de uzun yaşamın simgelerinden birisi haline gelmişti. Nazilli'de yürütülen 'Uzun Yaşam' projesi kapsamında sık sık evinde ziyaret edilen Kübra Nine'den geriye, "Benim bu yaşa kadar sağlıklı ve uzun yaşamamın en önemli sebebi neşeli olmam. Diğer taraftan da sebze, meyve ve yeşillik çok yememdir. Bizim zamanımızda yiyecekler de şimdikiler gibi değildi. Her şey doğaldı biz de doğal beslenirdik. Isırgan Otu, roka ve salatalık çok yerdim. Eşeğimi kaybederim, neşemi kaybetmem" sözleri miras kaldı. 

SON NEFESİNDE DE GÜLÜMSÜYORDU 
104 yıllık tarihi çınar Kübra Girgin, AK Parti Aydın Milletvekili Kılınç'ın da katıldığı Bozyurt Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Bozyurt köy mezarlığına sevenleri ve akrabaları tarafından defnedildi. 

Cenaze törenine katılan Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli Engin Tulumbacı'dan annesinin fotoğrafları konusunda ricada bulunan oğul Mehmet Girgin; "Annemizin fotoğraflarını araçlarınızdan ve otogardan indirmeyiniz. 

O'nu gördükçe hep hatırlarız. İnsanlara hep mutlu olmalarını söyledi bizde üzülmemeye çalışıyoruz. O uzun yaşamın simgesi oldu. Uzun Yaşamasının sırlarını anlattı. İnşallah insanlara bizlere örnek olur. 104 yaşındaki çınarımız maalesef dün gülerek, helalleşerek, hayata dalga geçerek hayatını kaybetti. Allah gani gani razı, mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu. 

Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç da, asırlık çınar Kübra Girgin'in 30 yıl önce vefat eden babaannesi Ayşe Kılıç ile komşu olduklarını ve bu nedenle çocukluğunda onların elinde büyüdüğünü ifade etti. Kılınç, "Rahmetli babaannemle hem kapı komşusu hem de iyi dost olan Kübra Ninemi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Nazilli'yi uzun yaşamda marka yapan isim olarak kendisine çok şey borçluyuz. Allah rahmet eylesin" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER