banner249

Köylü mazotsuz kaldı

Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte 17 ilçe belediyesine kapanan belediyelerin devir teslim işlemleri başladı.

Köylü mazotsuz kaldı
banner240
Hizmet Gazetesi Muhabiri Ümit Bilgiç'in yaptığı habere göre, belde belediyelerin kapanmasıyla köylerde mazot sıkıntısı yaşanmaya başladı. Devir teslim işlemleriyle birlikte birçok beldede belediyesine ait olan petrol istasyonlarında da satış durduruldu. İlçe belediyelerinin ilk meclis toplantısında değerlendirilecek olan bu petrol istasyonları konusu, köylerde bulunan çiftçileri bir ay mazotsuz bırakacak.

Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte Denizli’de 1 ilçe olmak üzere toplam 68 belde belediyesi ve 362 köy kapanarak mahalleye dönüştü. Kapanan belediye ve köylerin taşınmazları ve yetkileri, Denizli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 20 ilçe belediyesine devredildi. 30 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle birlikte seçilen ilçe belediye başkanları da mazbatalarını alarak görevlerine başladı. İlçelerin ilk çalışması kapanan belediyelerin devir işlemleri oldu. 

Acıpayam’da başlayan devir işlemlerinde kapanan beldelerin malları ve taşınmazları Acıpayam Belediyesi’ne devredildi. Kapanan 362 belediyenin devir işlemleri bir taraftan devam ederken, köylerde ve beldelerde bazı sıkıntılar ortaya çıktı. İşte bu sıkıntılardan biride petrol istasyonlarında yaşandı. Acıpayam Belediyesi resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile kapanan belde belediyelerine ait petrol istasyonlarındaki satışların durdurulduğunu ve satış yapılmayacağını açıkladı.

Acıpayam Belediyesi’nin resmi internet sitesinde Akalan, Yeşilyuva, Dedebağ ve Dodurgalar Belediyelerine ait olan ve petrol istasyonlarında satışların, belediyelerin tüzel kişiliklerinin iptal edilmesinden dolayı durdurulduğu ve satış yapılması halinde ağır cezaların olduğunu hatırlatıldı. 

Açıklamada petrol istasyonları konusunun ilçe belediye meclisi tarafından yapılacak ilk toplantıyla değerlendirileceği açıkladı. Yaşanan bu durumun ardından gözler tüzel kişiliği kaldırılan Denizli’deki 68 belediyeye çevrildi. Mazot ve benzin ihtiyacını kapanan belediyelere ait petrol istasyonlarından karşılayan çiftçinin ve köylünün durumunun ne olacağı ise merak konusu. Şimdi çiftçilerin ve köylülerin gözü ilçe belediyelerinin yapacağı ilk meclis toplantısında.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER