banner249

Köyler şimdi hizmet bekliyor!

Aydın İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin görev süresinin 30 Mart 2014’te sona ermesiyle köylerdeki hizmetlerde belirsizliklerin yaşandığı bildirildi.

Köyler şimdi hizmet bekliyor!
banner240

Didim’de mahalleye dönüşen Balat köyü mahalle muhtarı Veli Pir, seçimin üzerinden bir ay geçtiğini, mahalleye dönüşen köylerine hizmet vermek istediklerini ancak Büyükşehir kapsamında hizmet alımında yeni sistem konusunda Didim Belediye Meclis üyelerinden bilgi edinmeye çalıştıklarını söyledi. 


Didim Belediye Meclis üyesi Hasan Yavuz, aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olduğunu belirterek, Büyükşehir yasası kurulması ile köylerdeki uygulamalarda 5 yıllılık bir geçiş süresinin olduğunu söyledi. Yavuz, yaptığı açıklamada, köylerin mağdur olmamaları için emlak ödemeleri, su faturaları gibi işlemlerin geçiş süresinin 5 yıla yayıldığını belirterek, 5 yılsonun da köylerin tamamen tüzel kişilikleri belediyelerin mahalleleriymiş gibi işlemlere başlanacağını ifade etti. 

Yavuz, “Daha önce il özel idaresi, köye hizmet götürme birliği ilçe kaymakamı başkanlığında köy muhtarları ve il genel meclis üyeleri kendi aralarında bir komisyon seçerek ilçede bulunan tüm köylerin sorunlarını masaya yatırıyorlardı. İl özel idareden gelen projeye karşı gelen kaynaklarla sorunlara çözümler üretilirdi. Şimdi artık il genel meclis üyeleri yerine büyük şehir belediye meclis üyeleri olacak. 

Büyükşehir yasası kurulması ile köylerdeki uygulamalarda köylerin mağdur olmamaları için emlak ödemeleri, su faturaları gibi işlemlerin geçiş süresi 5 yıla yayıldı. 5 yıl sonra bu köylerin tamamen tüzel kişilikleri belediyelerin mahalleleriymiş gibi işlemlere başlanacak. Bu geçiş süresinde köylerin mağdur olmamaları için kolaylıklar sağlanacak” dedi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER