banner249

Kentsel Dönüşüm toplantısında gerilim

izmir karabağlar ilçesi’ndeki cennetçeşme mahallesi’nde düzenlenen ‘kentsel dönüşüm toplantısı’nda sıkıntılarını dile getirmek isteyen vatandaşlarla izmir büyükşehir belediye başkanı aziz kocaoğlu tartıştı.

Kentsel Dönüşüm toplantısında gerilim
banner240
Karabağlar İlçesi Cennetçeşme Mahallesi;nde düzenlenen, ;;Kentsel Dönüşüm Toplantısı;;na CHP Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın ve Sezgin Tanrıkulu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı.

Gürsel Tekin, toplantıda, ;;Biz Ankara;dan geldik, sizinle buluştuk. Bir AKP yöneticisi gelsin, sizin karşınızda hesap versin. Dünyanın en zor işlerinden biri, kentsel dönüşümdür;; diye konuştu.

;;İstanbul;da sizin gibi vatandaşların elinden tapularının nasıl alındığını biliyor musunuz-;; diyen Tekin, bazı vatandaşların kendi arazilerinin akıbetini bağırarak sorması üzerine, şöyle konuştu, ;;Biz, sizin de mağdur olmamanız için geldik. Sosyal demokratlara güveneceksiniz. Aziz Başkan;a güveneceksiniz. İlk kez karşınıza çıkmışsak, ona göre karşılayacaksınız. Böyle bağırırsanız olmaz. Biz sorunlarınızı biliyoruz. Hiçbiriniz göçe zorlanmayacaksınız, yerinde dönüşüm olacak. Bunu bilin.;;

GÜNAYDIN: ;;KENTSEL YENİLEMEYE İHTİYAÇ VAR;;
Gökhan Günaydın ise dünyanın her yerinde kentlerin zamanla eskidiğini belirterek,;;30-40 yıl evvelin imkanıyla yapılan evlerin yerine, yenilerini yapmak gerekir. Kentsel yenilemeye ihtiyaç vardır;; dedi. Türkiye;deki ilk kentsel dönüşüm uygulamasını, sosyal demokrat belediyelerin başarıyla yaptığını öne süren Günaydın, şunları kaydetti, ;;İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise Romanların oturduğu bölgede, kentsel dönüşüm uygulaması yaptı. Zamanla şehrin en güzel mekanları haline gelmiş yeri boşalttı. Oradaki yurttaşlarımızı 80 kilometre ötede, dağdan başka bir şey bulunmayan TOKİ binalarına sürdüler. Sonra onların boşalttığı alanlara villalar yapıp, yandaşlarını yerleştirdiler. Biz buna kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm diyoruz. Bunu da reddediyoruz.;;

Mahalle sakininin onaylamadığı bir projenin kimseye dayatılmaması gerektiğini ifade eden Günaydın, hiç kimsenin yerinden kovulmamasını, toplumcu kentsel dönüşüm projesi istediklerini dile getirdi. İzmir;de, İstanbul ve Ankara;ya oranla 3;te 1 daha ucuz maliyetle metro inşaatı yapıldığını iddia eden Gökhan, ;;Alt tarafa din, imam, üst tarafa han, hamam. Kendileri han, hamam sahibi oldular ama çalışırken kendini değil, halkını düşüneceksin;; ifadesini kullandı.

KOCAOĞLU: ;;65 YAŞINDAYIM, 397 YILLA YARGILANDIM;;
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 8 yıldır kentsel dönüşüm konusu üzerine çalıştığını söyledi.
;;Hesabını veremeyecek bir işimiz, art niyetimiz yok;; diyen Kocaoğlu, şöyle devam etti, ;;Bir hata yaptım. TOKİ ile Kadifekale-Uzundere Projesi;ni ortak yaptım. Hatam bu. Hatamın bedelini de ödedim. Söz verdikleri bin 850 konutu vermediler. Proje yarım kalmasın diye 75 milyon liraya o konutları aldım. Bedelini para olarak ödedim. Burada sosyal tesis, semt merkezi yapmak için Uzundere;deki vatandaşlarımıza söz verdim. Tapu elime yeni geçti. O tesisleri de 4-5 ayda bitireceğim. Hatam budur.;;

Konuşması, zaman zaman tepki gösteren vatandaşlar tarafından kesilen Kocaoğlu, ;;Biraz önce bir arkadaş bağırdı ;Park yok, yapmadın; diye. Park yapacak yer var mı- Nerede- Kent dönüşümü sadece bina yıkmak, yapmak değil, kenti dönüştürmektir;; dedi.

Cennetçeşme;nin kent dönüşümü bölgesi yapılması için 2011 yılının Şubat ayında müracaat ettiğini dile getiren Kocaoğlu, 20 aydır Bakanlar Kurulu;ndan izin alamadığını ifade etti. Aziz Kocaoğlu, 8 yıldır belediye başkanlığı yaptığını, 1 kuruş devlet malını kimseye kullandırmadığını, 65 yaşında olduğunu ve 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığını belirterek, vatandaşı başının tacı olarak gördüğünü kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER