banner249

150 orman işçisi sınıfı geçti

muğla orman bölge müdürlüğü'ne alınan 150 geçici orman işçisi sertifikalarını aldı.

150 orman işçisi sınıfı geçti
banner240
Ula ilçesindeki helikopter pistinde düzenlenen törenle, eğitimlerini tamamlayan 3;ü bayan 150 geçici orman işçisi sertifikalarını aldı.

Törende konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yangınla mücadelede en etkili unsurun eğitimli insan olduğunu, yangın söndürmede kullanılan bütün aletlerin işçiler tarafından kullanıldığını söyledi.

Yıldırım, geçen yıllara oranla yangınla mücadelede büyük aşama kat ettiklerini, bu aşamanın bakanlığın ve müdürlüğün verdiği desteklerle gerçekleştirildiğini söyledi.

Eğitimlerini tamamlayan 150 kişinin gerekli eğitimleri aldığını ve yangınla mücadeleye hazır duruma geldiğini belirten Yıldırım, ;;Bünyemize aldığımız yeni işçilerle önümüzdeki yıllarda yangınla daha iyi mücadele edeceğiz. Hepinize yeni işiniz hayırlı olsun;; dedi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli ise son yıllarda alınan araçlar ve sağlanan imkanlarla orman yangınlarıyla mücadelede büyük aşamalar kaydettiklerini kaydetti.

Orman yangınlarının ekonomik olarak büyük kayıplara sebep olduğunu ve ekolojik denge üzerinde olumsuz etkilerinin olduğuna değinen Erdemli, ;;Yeni alınan işçilerimizle gücümüze güç kattık. İnşallah önümüzdeki yıllarda yanan alan anlamında daha küçük rakamlara gideriz;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER