banner249

Lokal anesteziyle göğüs kafesi duvarı çıkartıldı

afyon kocatepe Üniversitesi (akÜ) ahmet necdet sezer araştırma ve uygulama hastanesi, ilk kez lokal anesteziyle yapılan göğüs kafesi duvarının çıkarılması operasyonu gerçekleştirdi.

Lokal anesteziyle göğüs kafesi duvarı çıkartıldı
banner240
AKÜ;den yapılan açıklamaya göre, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı;na göğüs duvarındaki kist nedeniyle müracaat eden 80 yaşındaki bir hastaya, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyeleri tarafından ilk kez uygulanan ve lokal anesteziyle yapılan göğüs kafesi duvarının çıkarılması operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürhan Öz, hastanın yaşının yüksekliği, kalp ve akciğer sisteminin yetmezliğinden dolayı genel anestezi yapılmasının hasta için büyük bir hayati tehlike arz ettiğini, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı;nın da görüşleri doğrultusunda hastaya lokal anestezi uygulanmasının yapıldığını kaydetti.

Ameliyatın başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Öz, lokal anestezinin bölgesel olarak uyuşturma yapılarak, hasta uyanık durumda iken gerçekleştirilen bir anestezi yöntemi olduğunu, uyanık durumda olan hastanın ameliyat stresinin olabileceğini ancak bunun azaltılabilmesi için gerekli önlemlerin alınmasından sonra göğüs duvarında bulunan kisti sırasıyla cilt, cilt altı, kas tabakaları ve kemik dokusu uyuşturularak bulunduğu bölgeden tamamen çıkarıldığını bildirdi.

Operasyonun ardından hastanın yoğun bakımda 1-2 saat gözlem altında tutulduğunu vurgulayan Öz, daha sonra hastanın göğüs cerrahisi servisine alındığını, böylece hastanın genel anestezinin sebep olabileceği komplikasyonlardan korunduğunu anlattı.
Öz, böylesine büyük bir operasyonun ilk defa lokal anestezi eşliğinde başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER