banner249

Kazananın kim olduğunu açıkladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 1 Kasım genel seçimlerinde kazananın millet ve demokrasi olduğunu söyledi.

Kazananın kim olduğunu açıkladı!
banner240

1 Kasım seçimlerinin gelecek 4 yıl için güçlü siyasi istikrara dayalı tecrübeli kadrolarla yönetilen güvenilir bir Türkiye hediye ettiğini ifade eden Bakan Zeybekci, 2016 yılının Türkiye’nin ekonomik alanda sıçrama yapacağı bir yıl olacağını söyledi. 


Türkiye’nin 1 Kasım itibariyle büyük bir sınavı başarıyla geçtiğine dikkat çeken Bakan Zeybekci, “Seçim sonuçlarımız milletimizin istikrara olan ihtiyacını ortaya koymuştur. Sandıktan çıkan kararla milletimiz tek başına güçlü bir iktidarla yola devam demiştir. Milli irade istikrardan yana tecelli etmiştir, kazanan milletimiz olmuştur, Türkiye olmuştur, demokrasi olmuştur. 

7 Haziran’dan bu yana yaşanan olumsuz gelişmeler milletimize istikrardan başka bir çıkış yolu olmadığını bir kez daha göstermiştir. Türkiye son 5 ayda, bir koalisyon ihtimalinin bile ülke için ne kadar zararlı sonuçlara yol açabileceğini gördü. 

Geçen Hazirandan bu yana ülkemizde yaratılmış olan terör destekli belirsizlik ve umutsuzluk ortamı ekonomimizi dış dünyadakinden fazla bir dalgalanma ve spekülatif hareketler içine sokmuştu. Biz ısrarla bu durumun geçici olduğunu ekonomimizin temel göstergelerinin söylenenlerin tersini işaret ettiğini, endişeye gerek olmadığını vurgulayageldik. 

Bir bardak suda fırtına yaratmak isteyenlerin oyununa gelmeyelim diye uyarı ve çağrılarımızı sürekli yaptık. Bu durumdan kurtulmanın en kesin yolunun “Tek Başına İş Başına” olduğunu kapı kapı dolaşarak milletimize açık yüreklilikle anlattık. 

Hamdolsun milletimiz, felaket tellallarına aldırış etmeden 1 Kasım günü bu çağrıya büyük bir destekle cevap verdi ve bize tekrar ülkemizi içine düşürüldüğü karanlıktan aydınlığa çıkarma görevini verdi. Son 5 aylık dönemde yaşananlar milletimizin unuttuğu, bir daha hatırlamak istemediği siyasal çekişmeleri kısır koalisyon tartışmalarının yol açtığı sorunları ve ağır ekonomik faturaları tekrar hafızalarda canlandırdı ve engin bir ferasete sahip halkımızın “Güçlü bir siyasi iktidarın, hem siyasi istikrarı hem de ekonomik istikrarı beraberinde getireceği ve ülkemizin uluslararası alandaki konumunu daha da güçlendireceği" fikrine sarılmasını sağladı. 

Daha sandıklar açılmaya başladığından itibaren, tek başına iktidar resminin ortaya çıkmasıyla birlikte karamsarlık ortamı hızla dağılmaya başladı ve Türk Lirası, Dolar ve Euro’ya karşı 2008’den bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Bu gelişme ile birlikte, TL gelişmekte olan ülkeler arasında %3’ün üzerinde pozitif ayrıştı. Aynı şekilde borsa da 2 Kasım günü %5’in üzerinde yükselerek güne başladı. Bu yükseliş eğilimi önümüzdeki dönemde de sürmeye devam edecektir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER