banner249

Kazaları önleyecek

Trafik kazalarının en büyük nedenlerinden biri olan direksiyon başında uyuklamayı sona erdirecek cihaz geliştirildi.

Kazaları önleyecek
banner240

Gi­yi­le­bi­lir tek­no­lo­ji­ler ala­nın­da ino­vas­yon mus­luk­la­rı­nı sonuna kadar açan Vi­go, özel­lik­le ge­ce yol­culuk­la­rın­da sü­rü­cü­le­rin di­rek­si­yon ba­şın­da uyu­ma­sı­nı en­gel­le­mek için blu­eto­oth ku­lak­lık­la­ra ben­ze­yen uya­rı ci­ha­zı ge­liş­tir­di. 


Ci­haz, ki­şi­le­rin göz kırp­ma ve vü­cut ha­re­ket­le­ri­nin özel al­go­rit­ma­sını be­lir­le­ye­rek seçi­len içe­rik­le­re gö­re alarm­lar (Ses, tit­re­şim ve ışık te­mel­li) ve­re­rek uya­rı ya­pı­yor. 


KIZILÖTESİ SENSÖRLERDE VAR 
iOS ve An­dro­id iş­le­tim sis­te­mi akıl­lı te­le­fon­lar ile Blu­eto­oth 4.0 tek­no­lo­ji­si üze­rin­de bağ­lan­tı ku­ra­rak ça­lış­ma gös­te­ren ci­haz, bün­ye­sin­de iş­lem­ci, kı­zıl öte­si sen­sör­ler, 6 ek­sen­li iv­me öl­çer, ji­ros­kop barındırıyor. 

ŞARJI 3 GÜN DAYANIYOR 
20 gram ağır­lı­ğın­da olan Vi­go A16 MHz hı­zın­da ça­lı­şan ARM Cor­tex iş­lem­ciden güç alıyor. Şarj edi­le­bi­lir lit­yum-po­li­mer pil­le desteklenen ci­haz, tek şarj­la 3 gün kul­la­nı­la­bi­li­yor. Ci­haz için ge­liş­ti­ri­len uy­gu­la­ma ise kul­la­nım ve­ri­le­ri­ni kay­de­di­yor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER