banner249

Kardeş ülke tanıtıldı

Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Heechul Lee, ekonomilerin gelişmesinde AR-GE’nin çok önemli olduğunu kaydederek, “Sadece özel kuruluşlar değil, devletinde AR-GE faaliyetlerini yürütmesi gerekli” dedi.

Kardeş ülke tanıtıldı
banner240

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen, ‘Kardeş Ülke Güney Kore’ isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Lee, Türkiye ile Güney Kore arasındaki ekonomik ilişkileri anlatarak, ülke ekonomilerinin nasıl kalkınacağı yönündeki tespitlerini katılımcılarla paylaştı. Lee, 1980’lerde Türkiye ile Güney Kore’nin ekonomik verilerinin aynı durumda olduğunu, 80’lerin sonuna doğru ülkesinin ekonomide sürekli dikey konumda yükseldiğine kaydetti.


 Kalkınmada AR-GE faaliyetleri ile Küçük ve Orta Boy İşletmeler’in (KOBİ) önemli rol oynadığını söylen Lee, “Ekonominin gelişmesinde Ar-Ge önemli. Sadece özel kuruluşların değil devletin de AR-GE faaliyetlerini yürütmesi gerekli. Güney Kore’de KOBİ’ler Ar-Ge’ye bütçe ayırıyor” dedi. İki ülke KOBİ’leri arasında güçlü işbirliklerinin yapılabileceğine inandıklarını kaydeden Heechul Lee, “1980’lerden bu yana Hyundai, LG gibi büyük firmaların İstanbul’da ofisleri var ve operasyonlarını yürütüyorlar. Ancak zaman artık KOBİ’lerin ortak çalışabileceği duruma geldi” dedi. 

Güney Kore’nin yükselen bir değer olduğunu dile getiren Bolvadin Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Çakırer ise yaptığı konuşmada, küreselleşmenin dünyayı adeta küçük bir köy haline getirdiğini kaydederek, “Bugün pek çok mezunumuz gerek kamu gerekse özelde çalıştığı gibi yurt dışında da çalışan pek çok öğrencimiz var. Küreselleşmeye bağlı olarak bu ileride kaçınılmaz olarak daha da artacaktır” dedi.

 Programın sonunda Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Heechul Lee’ye, okul müdürü Doç. Dr. Abdurrahman Karabulut tarafından plaket verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER