banner249

Karakolda polise meydan dayağı!

Aydın’da yasa tanımaz bazı kişi veya grupların sürekli saldırısına maruz kalan polis adeta şamar oğlanına döndü.

Karakolda polise meydan dayağı!
banner240

Silah, cop, biber gazı gibi malzemeleri adeta aksesuar gibi taşımak zorunda kalan polis dün Aydın’da hem de karakol içerisinde adeta meydan dayağı yedi. Polis dayak yedikten sonra diğer polisler karakola yardıma gitti ama iş işten geçtiği için polisin kendi mekanında yediği dayak yanına kar kaldı. 


Olay dün akşam saatlerinde daha çok Doğu ve Güneydoğu illerinden göç gelen vatandaşların yaşadığı Şehit Rüştü Yetkin Polis Merkezi’nde yaşandı. Önce polis merkezi mıntıkasında iki grup arasında kavga çıktı. İhbar üzerine merkez bölgeye ekip sevk etti. 

Ancak sürekli bölgede dayak yiyip taşlandıkları için bölgeye koordineli girmek zorunda kalan polis ekipleri olay yerine ulaşmakta biraz gecikince fırçalandı. Daha sonra bölgeye giden polis ekipleri olayla ilgili şikayeti bulunanları karakola çağırdı. 

Şikayetçi olmak üzere karakola giden S.B. ve A.B. isimli şahısların yakınları karakola giderek hiç sorup soruşturmadan görevli polislere saldırıp darp etmeye başladı. Devletin adeta küçük düştüğü olayda dayak yiyen polisler can havli ile merkezden yardım istedi. 

Trafik polisleri dahil bölgedeki tüm polisler karakolda dayak yiyen arkadaşlarını kurtarmak için karakola giderken, polisi darp edenlerin ‘yakınlarımızı göz altına aldınız zannettik’ gerekçesi ile polisi dövdüklerini belirtmesi ise bu kadar olmaz dedirtti. 

“POLİSLER KAHROLUYOR” 
Yediği dayaktan ziyade maruz kaldıkları uygulamanın daha çok canlarını yaktığını ve isimlerinin açıklanmamasını isteyen polisler, yaşanan olayların hem devletin itibarını zedelediğini hem de vatandaşta ciddi bir güven kaybına neden olduğunu belirttiler. 

Emniyet Müdürü’nden Valisi’ne İçişleri Bakanlığı’ndan Cumhurbaşkanlığı’na kadar yaşanan bu olaylardan tüm yetkililerin haberdar olmasını ve gereğinin yapılmasını beklediklerini belirten polisler, belinde devletin silahı ile hem de karakolda vatandaştan dayak yiyen güvenlik görevlisine dünyanın başka bir ülkesinde rastlamanın mümkün olmadığını belirterek yaşananların isyan boyutuna ulaşmaya başladığını söylediler. 

Pek çok kez gözyaşlarını içlerine akıtmak zorunda kaldıklarını belirten polisler aslında kendilerinin değil devletin küçük düştüğünü dövülenin de polis Ahmet, Mehmet değil Türk polisi olduğunun yetkililerce hatırlanmasını istediler. Takviye gelen polislerin yardımı ile saldırganların durdurulduğu olayda Polis Merkezi’nde görevli Komiser Yardımcısı Yusuf Uçarsu ile polis memurları Memduh Özkan ve Hasan Ali Akgül yaralandı. 

Yaralı polisler ekip otoları ile hastaneye götürüldü. Olayın ardından polis ekiplerine saldıran M. B., S.B., M.A., A.B., A.A., Y.A. ve H.B. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER