banner249

Kanseri kurslarla yendi

4,5 yıl önce kolon kanserine yakalanan 48 yaşındaki İzmirli Canan Ergün, hastalıkla mücadelesi sırasında moral olması amacıyla Konak ilçesinde açılan cam boncuk, takı tasarım ve keçe kurslarına katıldı.

Kanseri kurslarla yendi
banner240

2,5 yıl kurslara devam eden Ergün, önce kanseri yendi, ardından da ürettiği el emeği ürünleri satmaya başladı. 48 yaşındaki İzmirli Canan Ergün, bundan 4,5 yıl önce kolon kanserine yakalandı. Hastalıkla mücadele etmek için kararlı olan ve tedaviye başlayan Ergün, bir yandan da Konak Belediyesi tarafından açılan cam boncuk, takı tasarım ve keçe kurslarına katıldı. Moral olması amacıyla kursa başlayan Canan Ergün, kurslara 2.5 yıl boyunca devam etti. 


KURSLARLA HAYATI DEĞİŞTİ 
Kurslar sayesinde keyifli günlerde geçiren Ergün, tedaviden de yanıt alınmasıyla kanseri tamamen yendi. Canan Ergün, ürettiği el emeği göz nuru ürünleri ise, İzmir'in tatil cenneti Alaçatı da satmaya başladı. Stant açan Ergün'ün ürünleri, ziyarete gelen turistlerden büyük ilgi gördü. 

Konak Belediyesi’nin açtığı kurslar sayesinde hayatının değiştiğini ifade eden Ergün, katıldığı kursların 4,5 yıl önce yakalandığı kolon kanserini yenmesinde önemli bir payının olduğunu anlatarak, "Eşim de ben de emekliyiz. Üniversitede okuyan bir oğlumuz var. 4,5 yıl önce kansere yakalandım. Tedavi sürecimde kendime oyalanabileceğim bir şeyler aradım. Zor bir süreçti. 

Tam bu sırada Konak Belediyesi’nin kurslarını gördüm ve başvurdum. Kursta yeni arkadaşlıklar edindim, el becerimi geliştirip yeni şeyler öğrendim. Tedavi sürecime büyük katkısı oldu” dedi. Kışları İzmir’de yazları ise doğup büyüdüğü yer olan Alaçatı’da geçirdiklerini dile getiren Ergün, "Çeşme’de kiraladığım stantta emeklerimi sergiliyor ve satışa sunuyorum. İnsanlar çok beğeniyor ve evlerine alıyorlar. Emekli maaşımız yetersiz olduğundan hem çocuğumun okul masraflarını karşılamada eşime destek veriyorum hem de emeklerimin değer görmesinden dolayı mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER