banner249

Kale;deki eğitim kurumlarının açılışı yapıldı

denizli’nin kale ilçesine hayırseverlerin katkısıyla yapılan eğitim kurumlarının açılış törenleri yapıldı.

Kale;deki eğitim kurumlarının açılışı yapıldı
banner240
Kale Kaymakamlığı bahçesinde gerçekleşen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AKP Milletvekilleri Nihat Zeybekçi, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Garnizon Komutanı Memduh Hakbilen, Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, daire amirleri, protokol üyeleri, hayırseverlerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca tarafından yapıldı. Yarımca açılışın farklı bir mutluluğunu yaşattığını belirterek “Hayırsever hemşehrilerimin Cenabı Allah’ın ilk sözü “Oku” emrini ön plana çıkardıkları için gurur duyuyorum. Hemşehrilerimiz sadece Kale’de değil, birçok ilde eğitim kurumları kaparak vatandaşımızın hizmetine sunmuştur. Eğitime verilen desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.”dedi. Yarımca ayrıca Kale ilçesiyle Altınova köyü bağlantı yolunun biran evvel yetkili mercilerce yapılmasını istedi.

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin Kale ilçesine pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek bu yıl içerisinde Kale-Altınova bağlantı yolunun asfaltının yapılacağını söyledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan eğitimin demokratik olması gerektiğini ifade ederken getirilmeyen hizmetlerin getirilmiş gibi gösterilmesini eleştirdi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir yaptığı konuşma da Kale insanı olduğu yerde kendini fark ettirdiğini, üreten ve başarılarıyla bilindiğini ticarette ve sanayi de başarılı olduğunu söyledi. Vali Demir “Başarılı olan Kale insanı bizim için gurur kaynağıdır. Nerede olursa olsunlar Kaleli işadamları doğdukları yerleri unutmamışlar.”dedi.

Konuşmalarının ardından hayırseverlere plaket takdim edildi. Hayrıseverlerden Mustafa Şipar Anadolu Lisesi, Mehmet ve Kemal Aracı kardeşler ilkokul ek binası, Abdürrahim Tuna ilkokulu ve Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ise Ortaöğretim ek binası yaparak eğitime kazandırdı. Konuşmalarının ardından yeni yapılan Halk eğitim Merkezi, Mustafa Şipar Anadolu Lisesi ve Mehmet ve Kemal Aracı İlkokuluna ziyaret edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER