banner249

Kalbi durdurmadan by-pass ameliyatı yaptılar

denizli'de, 53 yaşındaki hasta kalbi durdurulmadan ve kan kullanılmadan by-pass ameliyatı yapıldı.

Kalbi durdurmadan by-pass ameliyatı yaptılar
banner240
Süleyman Kaç (53), koroner arter hastalığı ve kalp krizi şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonunda, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Saçkan ve ekibi, hastayı ameliyat etmeye karar verdi. Geçirdiği kriz sonrası kasılma gücü zayıflayan ve bu nedenle kalp hareketleri bozulan hastanın kalbi durdurulmadan ameliyat edildi. Bir gün yoğun bakımda kalan hasta daha sonra servise alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren Saçkan, açık kalp cerrahisinde koroner by-pass, kapak ameliyatları, anevrizma ameliyatları ve diğer periferik damar hastalıklarının cerrahi yöntemlerini başarıyla uygulayabildiklerini söyledi.

Söz konusu hastanın, kalbi durdurulmadan ve hiç kan kullanılmadan yapılan ameliyatla sağlığına yeniden kavuştuğunu ifade eden Saçkan, şunları kaydetti, "Açık kalp cerrahisinde özel sıvılar ile kalbi durdurarak yapılan by-pass tekniği dışında, çalışan kalpte de by-pass ameliyatı yapılmaktadır. Kalbin kasılma gücü zayıf olan hastalarda bu yöntem avantajlıdır. Yaptığımız bu ameliyat 3 saat sürdü. Operasyon esnasında hiç kan kullanılmadı. Bu da ameliyatın olumlu geçen bir tarafıydı. Ameliyat sonrası 3 saatte solunum makinesinden ayrılan hasta, 12 saatte yürütüldü. Bir gün içerisinde servise alındı."

Süleyman Kaç ise kalp krizi nedeniyle başvurduğu hastanede ameliyatla sağlığına kavuşuğunu anlatarak, "Ümidimi yitirmişken geçirdiğim ameliyatla yeniden doğmuş gibi oldum. Çok mutluyum. Bıraksalar gezip, koşacağım. O kadar iyi hissediyorum kendimi" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER