banner249

Kadınların önemi artıyor

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, kadınların iş hayatında öneminin giderek arttığını söyledi.

Kadınların önemi artıyor
banner240

DTO Başkanı Necdet Özer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Günümüzde kadınları çeşitli vasıflarla önemli görevler üstlendiğini belirten Özer, "Onlar yeri geldiğinde ev hanımı, yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde iş kadını gibi farklı kimliklerle karşımıza çıkıyorlar. Çünkü onlar annelik görevinin yanında hayatın her alanında bir çok zoru başarıyorlar. Her alanda olduğu gibi iş hayatımızda da çeşitli meslek dallarında kapsamlı ve aktif olarak yer alıyorlar. Böylece ülkemizin gelişmişliğini ve çağdaşlığına değer katıyor, geliştiriyorlar. Bundan dolayı da her şeyin en güzeline layıklar" ifadelerini kullandı. 


2013 yılı sonu itibariyle Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı 15 bin üye bulunduğunu bildiren Özer, şunları kaydetti: "Bunlar arasında şirket yetkilisi kadın girişimci sayısı 602, Şirket ortağı kadın girişimci sayısı 1144 ve odamıza kayıtlı gerçek kişi kadın girişimci sayısı 591’dir. Türkiye’de SGK’lı olarak çalışan nüfusun yüzde 25.8’i kadın iken, ilimizde SGK’lı olarak çalışanların yüzde 36.65’i kadınlardan oluşmaktadır. 

Denizli’de SGK kapsamında kadın çalışanların genel çalışanlar içindeki oranı ise yüzde 29.47’dir. Türkiye için bu oranın yüzde 23.99 olduğu tespit edilmiştir. Bütün bunlar Denizli ve kadınlarımız açısından sevindirici ve aynı zamanda Türkiye’ye örnek teşkil eden bir durumdur. Bu vesile ile yaşamımızın doğumdan, ölüme kadar her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, her zaman desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER