banner249

Kadınları vergiden muaf etti!

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, iktidar olmaları halinde işyeri açmak isteyen kadınları 2 yıl vergiden muaf edeceklerini söyledi.

Kadınları vergiden muaf etti!
banner240
Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadınlara için çok ciddi projeleri olduğunu belirterek, bunlardan birinin yatırım yapmak isteyen kadınlara yönelik olduğunu söyledi. Kadın Haklarını Koruma Derneği’ne yaptığı ziyarette konuşan Arslan, kadınlara yönelik pozitif bir ayrımcılık yaptıklarını söyledi. 

Arslan açıklamasına şöyle devam etti, “Kadınlar günümüzde giderek daha çok kendilerine güvenmekte ve yaşamlarını kendi istedikleri şekilde düzenlemek istemektedir. Aile içinde, kamusal yaşamda ve iş hayatında daha eşitlikçi bir ilişki talep etmektedir. CHP’nin hedefi, Türkiye’yi kendi hayatını belirleyebilen özgür ve güçlü kadınların ülkesi haline getirmektir. 

Dolayısıyla en önemli politika hedefi kadının güçlendirilmesi ve toplumun bu şekle dönüştürülmesini hedeflemektedir. Kadınların güçlenmesinin en önemli yolu da eğitim ve ekonomik bağımsızlıktan geçmektedir. Kadın-erkek eşitliği, çağdaş ve demokratik bir toplum olmanın en temel belirleyicisidir. 

Günümüzde ekonomik, demokratik ve insani gelişimde en üst sıralarda yer alan ülkeler, toplumsal yaşamın her alanında kadın erkek eşitliğini sağlamış ve güvence altına almış olan toplumlardır. Toplumsal refahın adil paylaşıldığı, demokratik bir toplumda eğitim, sağlık, istihdam, siyaset ve sosyal hayata katılım açısından kadınların ve erkeklerin eşit olması esastır. 

Kadın ve erkek arasında gerçek bir eşitliğin sağlanması, ekonomik ve sosyal uyum, sürdürülebilir kalkınma ve rekabetçiliği de artıracak en önemli koşullardandır. CHP, Türkiye’de kadın hareketinin ve kadın haklarının en büyük savunucusu olagelmiştir. Cumhuriyet döneminin önde gelen ilkelerinden biri, kadınların erkekler ile eşit olarak toplum içinde yerlerini alması, üretim ve çalışma hayatının içinde olmasıdır. 

Bizler kadınlarımızın ekonomik anlamda özgürlüğüne kavuşmaları için bir çok proje sunuyoruz. Bunlardan bir tanesi ise kadınlarımız ve gençlerimiz iş yeri açmak istediklerinde 2 yıl boyunca vergi ödemeden ve 2 yıl faizsiz kredi sistemiyle desteklenecek bu şekilde toplum içerisinde öncelik tanınacak ve ticari hayatında yer bulmaları sağlanacaktır. 

Bizlerin en önemli vazifesi toplumsal şiddetin ve kaosun içerisinden kadınlarımızı ve gençlerimizi kurtarmak olmalıdır. Türkiye’nin geleceği kadınlarımızın ellerindedir. Çünkü sizler yarınların Doktorlarının, Mühendislerinin, Siyasilerinin, İdari makam sahibi olacak kişilerinin anneleri ve kız kardeşlerisiniz. İşte bunun için kadınımızın önemi çok büyüktür. Bu nedenle de her alanda ö öncelik kadınlarımıza tanınmalı ve eşit olmaları mutlaka sağlanmalıdır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER