banner249

Kadınlara 5 Aralık mesajı

Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ‘5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 82. Yılı dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Kadınlara 5 Aralık mesajı
banner240

İl Başkanı Filiz mesajında şu ifadelere yer verdi, “İstiklal savaşı boyunca cephede dövüşen, cephe gerisinde sırtında cephane taşıyan Türk kadını, Nene Hatunlar, Adile Çavuşlar, Kara Fatmalar olup kahraman kadınlarımız; 15 Temmuz gecesinde de aynı cesaret ve feraset ile hain darbe girişimine geçit vermemiştir. Cephede bizlere dayanak, evde çocuklarına anne ve değerli bir eş olan iffetli Türk kadını siyasi hayatımızda da yerini almıştır. Yaşadığı sıkıntılara ve sorunlara çözüm bulabilmek için kadınların siyasetteki ağırlıklarının yeterli düzeye ulaşması gerekmektedir. Kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1935'lerde yüzde 4,5 olan kadın parlamenter oranı, ilk defa AK Parti döneminde yüzde 14,73'e yükselmiştir. Kadınlarımız seçme ve seçilme hakkını kullanarak siyasi hayatın içinde ne kadar çok yer alırlarsa, siyasi hayatımız da nezaket, zarafet ve derinlik kazanacaktır. AK Parti olarak da bundan sonra her aşamada kadınlarımızın daha fazla temsil edilmesi için gereken her türlü tedbiri alacağız, gereken her türlü çalışmayı yapacağız.”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’da şu ifadelere yer verdi, “Toplumu ileriye taşıyacak ve geliştirecek olanlar hiç şüphesiz kadınlardır. Kadınların işgücüne katılmasının en önemli nedeni eğitimli kadın sayısındaki artıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına çalışma hayatında, aile içinde ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmalarının yolunu açmıştır. Bugün pek çok alanda kadınlar, ülkemizin rekabet gücünü artırmakta ve bizleri gururla temsil etmektedirler. Bu anlamlı günde sevginin, şefkatin ve özverinin kaynağı olan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER