banner249

Kaçak 5 avcıya 9 bin TL ceza

denizli'nin Çivril ilçesinde kaçak avcılık yapan 5 kişiye 9 bin lira para cezası kesildi.

Kaçak 5 avcıya 9 bin TL ceza
banner240
Alınan bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekiplerince kaçak avlanmaya yönelik çalışmalar kapsamında, Işıklı Gölü;nde yapılan rutin kontroller sırasında avlanma belgesi ve silah ruhsatı olmadan kaçak avcılık yapanların olduğu tespit edildi.

Ekiplerin yaptığı çalışmalarla, 22 sakarmekeyi kaçak avlayan O.B, M.A.K, Ş.N ve B.K. hakkında izinsiz avlanmak ve avcılık kurallarına uymamaktan dolayı 9 bin lira para cezası verildi.

Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürü Hamdi Akan, Işıklı Gölü;ne kayıkla giren kaçak avcıların, ekiplerin sabırlı ve başarılı takibi sonucu yakalandıklarını belirterek, şunları kaydetti, ;;Avcılara yapılan baskında halk arasında sakarmeke olarak bilinen kara mekenin kaçak avlandığını belirledik. Yakalanan kişilerin avlanmaktan çok katliam yaptıkları görüldü. Kaçak vurulan 22 yaban hayvanından her biri için 350 lira olmak üzere 7 bin 700 lira para cezası uygulandı, silahlarına da el konularak toplam 9 bin lira para cezası kesildi. Denetimlerimiz sıklaştırılarak devam edecek. Kaçak avcıya ve avlanmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER