banner249

Japonya’ya limon ihracatı başlıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Japonya ziyaretine yaptığı görüşmeler neticesinde Türkiye’den Japonya’ya yönelik limon ihracatının önündeki engeller tamamen kaldırılmış oldu.

Japonya’ya limon ihracatı başlıyor!
banner240

Uzakdoğu’ya Yaş Meyve İhracatını Geliştirme Komitesinin çalışmaları neticesinde ülkemizden Japonya’ya yönelik limon ihracatının önündeki engeller tamamen kaldırıldı. 


Türkiye menşeli taze meyve ürünlerinin Uzakdoğu’ya ihracatının başlatılabilmesi için 2003 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Yaş Meyve ve Sebze İhracatçı Birlikleri ve üniversitelere bağlı araştırma enstitüleri temsilcilerinden oluşan “Uzakdoğu’ya Yaş Meyve İhracatını Geliştirme Komitesi” kuruldu.

Komitenin Japonya’ya greyfurt, limon ve kiraz ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasına ilişkin çalışmaları neticesinde, 2011 yılı Ocak ayında Japonya’ya greyfurt ihracatı başladı. Diğer taraftan, Komitenin yine anılan ülkeye limon ihracatına ilişkin çalışmaları ile 6-8 Ocak 2014 tarihlerindeki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Japonya ziyareti sırasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin girişimleri sonucunda, artık Türkiye’den Japonya’ya yönelik limon ihracatının önündeki engeller tamamen kaldırılmış oldu. 

Bir ada ülkesi olması sebebiyle dünyanın gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları konusunda en hassas ülkelerinden birisi olan Japonya’nın Türkiye menşeli limon ve greyfurttaki ithalat yasağını kaldırmış olması, Türkiye için önemli bir referans teşkil ederken, bu bağlamda, pazara giriş çalışmalarının diğer Uzakdoğu ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilmek suretiyle pazar çeşitliliğinin sağlanması ve taze meyve ve sebze ürünlerinin söz konusu coğrafyadaki pazar payının artırılması amaçlanıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER