banner249

Jandarmaya özel eğitim

Muğla İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan er ve erbaşlara yönelik Evlilik Öncesi Eğitim verildi.

Jandarmaya özel eğitim
banner240

İl Jandarma Komutanlığı Askeri Gazinosunda verilen Eğitime İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müdür Yardımcısı Vedat Tunç, Psikolog Semra Karaağaçlı, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Doktor Hasan Akpınar ve İl Jandarma Komutanlığında görevli 120 er ve erbaş katıldı.


İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik yaptığı konuşmada “Evliliğe sağlıklı bir başlangıç yapma fırsatı vermek ve toplumda sağlıklı evliliklerin çoğalmasına katkıda bulunma amacıyla uygulanan bu eğitimlerin vatani görevlerini yerine getiren er ve erbaşlarımıza faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu yaptığı konuşmada, “Evlilik uyumunda eşlerin evlilik öncesi eğitim alınmasının sonradan çıkacak problemlerin önlenmesi noktasında etkin olduğu tüm dünyada yapılan bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Bu düşünceden hareketle evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekilmesi ve toplumsal farkındalık sağlanması önemlidir. Evlilik her şeyden önce fedakârlık sevgi sadakat ve anlayıştan başlar. Evlilik öncesi eğitim programı da Aile eğitim programı da yeni evlenecek çiftlere yol gösterici olmaları açısından çok önemli bir projedir” dedi. 

Program, Psikolog Semra Karaağaçlı, Doktor Hasan Akpınar ve İl Müdür Yardımcısı Vedat Tunç’un verdiği eğitimler ile sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER