banner249

İşitme engelli kadınlar meslek sahibi oluyor

uşak işitme engelliler derneği ve Çalışma ve iş kurumu uşak il müdürlüğü işbirliğiyle açılan meslek edindirme kursunda 13 işitme engelli bayan makine dikiş eğitimi alıyor.

İşitme engelli kadınlar meslek sahibi oluyor
banner240
Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürü Zafer Kahraman,Uşak İşitme Engelliler Derneği binasında işitme engelli bayanlara yönelik açılan makine dikiş kursu ile ilgili bilgi verdi.

Kursa 13 işitme engelli bayanın katıldığını, kursiyerlere kurs süresince günlük 20 lira ücret ödendiğini belirten Kahraman, amaçlarının işitme engelli bayanların çalışma hayatına girmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Kursun 125 iş günü süreceğini, kursiyerlerin ihtiyaçlarının tamamının kendileri tarafından karşılandığını ifade eden Zafer Kahraman, ;;Kursa 13 işitme engelli bayan katılıyor. Kursun maliyeti yaklaşık 70 bin lira. Amacımız yıllardır işitme engelleri nedeniyle çalışma hayatına girememiş bayanların iş yaşamına girmelerini sağlamak. Projeyi çok önemsiyoruz.

Çünkü Uşak tekstil kenti bir il. Fabrikalar kalifiye elaman bulmakta zorlanıyor. Bizde işitme engelli bayanları makine dikiş kursu vererek iş bulmalarına imkan sağladık. Umut ediyorum ki kursu bitiren tüm bayanlar kısa sürede iş bulacak ve çalışma hayatına girmiş olacak;; diye konuştu.

TERCÜMAN YARDIMIYLA EĞİTİM VERİLİYOR

Uşak İşitme Engelliler Derneği binasında düzenlenen kursta engelli bayanlara eğitim veren eğitmen Kadriye Öz, kursiyerlerle iletişim kurmak işaret dili tercümanı kullanıyor. Kursiyerlerin oldukça başarılı olduklarını ifade eden Öz, ;;İlk günlerde iletişim kurmak için zorlandık.

Ancak Uşak İşitme Engelliler Derneği üyesi Güven Önder bize tercümanlık yapmaya başladı. Şimdi hiç bir sorunumuz yok. Gayet iyi anlaşıyoruz. Bende yavaş yavaş işaret dilini öğreniyorum. Kurs bittiğinde her bir kursiyer usta dikici olacak;; dedi.

;;KENDİ PARAMI KAZANMAK İSTİYORUM;;
Kursta eğitim gören işitme engelli Gönül Gülperi (43) kursu bitirdikten sonra bir tekstil firmasında çalışmak istediğini söyledi. Kurs süresince kendilerine ödenen 20 lira ile çocuklarının ihtiyaçlarını giderdiğini ifade eden 2 çocuk annesi Gülperi, ;;Hiç çalışmadım. İşitme engelli olduğum için bana iş vermediler.

Ancak bu eğitimin ardından çalışabileceğim. Kendi paramı kazanıp evin ekonomisine katkı sağlayacağım. Çocuklarımın eğitim masraflarını karşılayacağım. Çok mutluyum. Bize bu imkanı sağlayan devletimize çok teşekkür ediyorum;; şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER