banner249

Kadın çiftçiler yarıştı

türkiye genelinde gıda tarım ve hayvancılık il müdürlükleri tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ''kadın çiftçiler yarışıyor'' yarışmasında dazkırı ilçesinden hilal Özkan, birinci oldu.

Kadın çiftçiler yarıştı
banner240
Bir otelde düzenlenen, merkez ve Sultandağı ilçelerinden 2 kadın çiftçi olmak üzere 17 kadın çiftçinin yarıştığı yarışmada, birinci Dazkırı ilçesinden Hilal Özkan oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ;;kadın çiftçiler yarışıyor;; bilgi yarışmasının, 81 ilde düzenlendiğini belirtti.

Yarışmanın asıl amacının kadın çiftçilere götürülen eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performansının değerlendirmek olduğunu ifade eden Arap, şöyle konuştu:

;;Kadın çiftçilerimizi girişimci ruhuyla yetiştirmek, kendilerine olan güvenlerini artırmak ve kadın çiftçilerimizi bir araya getirmek ve kaynaştırmaktır. Bu maksatla 81 il genelinde kadın çiftçilerimiz bir araya gelerek edindikleri bilgileri kendi aralarında tatlı bir rekabetle yarışıyorlar. Yarışmamız 3 aşamalı şekilde gerçekleşecek. İlimizin birincisi bölge illeri birincileriyle yarışacak. Bölgeler kendi aralarında yarışacaklar ve Türkiye birincisini belirleyecekler. Afyonkarahisar;da da 17 ilçemizin her bir seçilmiş temsilcisi kadın çiftçiler, kıyasıya bir yarışma içerisinde olacaklar.;;

Yarışmada 14 soruyu doğru yanıtlayarak birinci olan Hilal Özkan, 3 Mayıs;ta bölgeler arası yarışmada Afyonkarahisar;ı temsil edecek. Konuşmaların ardından yarışmaya katılan kadın çiftçilere ödülleri verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER