banner249

İçme suyu 300 kişiyi zehirledi

Afyonkarahisar’da dün meydana gelen toplu zehirlenme olayında hastaneye başvuru yapanların sayısının 300’e ulaştığı bildirilirken, zehirlenme olayının beldedeki içme suyundan kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

İçme suyu 300 kişiyi zehirledi
banner240

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Ahkarım beldesinde dün meydana gelen zehirlenme olayı ile ilgili net bir tespitin olmadığı kaydedildi. 


Olayın ardından bilgisine başvurulan Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün, hastaneye başvuran yaklaşık 300 kişinin yapılan tetkiklerinin ardından gönderildiğini, ayakta tedavi edildiklerini söyledi. 

Hastaneye yapılan başvurulardaki yoğunluğun dün gece itibari ile azaldığını söyleyen Akgün, zehirlenme olayının içme suyundan kaynaklanmış olabileceği yönündeki iddialarla ilgili de şunları söyledi: “Belli dönemlerde yağan yağışların ardından borularda sıkıntılar olabiliyor. Lağım suyu değil de dışarıdan enfeksiyon karışmış olabilir. Onunla ilgili bir tamirat çalışmasının olup olmadığı da sorgulanıyor. Suyun analizini yaptık, mikroskobik sonuçları temiz çıktı. Suda herhangi bir soruna rastlanmadı. Ama su ile ilgili ek analizler devam ediyor. 

Muhtemelen suda kirlilik olabilme ihtimali yüksek, ben öyle düşünüyorum. İçme suyunun incelenmesi için beldedeki su deposu da dahil olmak üzere 15 farklı noktadan numune alındı. Şuanda hastanelere başvuranlardan 4 kişi Sandıklı İlçe Devlet Hastanesinde müşahede altında tutuluyor. Onların da öğleden sonra evlerine gönderileceğini tahmin ediyorum.” 

Akharım Belde Belediye Başkan Eşref Ünsal ise, içme suyunun kirli olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını, araştırmaların sürdüğünü kaydederek, “Beldede bir anda panik havası oluştu ve belde sakinleri akın akın hastanelere koştu. Bizler de şuanda incelemelerin sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER