banner249

Huzur veriyordu şimdi korku salıyor!

Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı, merkeze 18 kilometre uzaklıkta olan Dağkızılca Köyü’ndeki karakolunu geçtiğimiz yıl resmen kapatmıştı.

Huzur veriyordu şimdi korku salıyor!
banner240

Yaklaşık 25 yıldır köyde hizmet veren karakolda bulunan malzemeler ve askeri personelin tamamı ilçe merkezine kaydırılmış, Genel Kurmay Başkanlığı karakolun kapatılmasını onaylamış ve çeyrek asırlık karakol tamamen 2 Ağustos tarihinde hizmet dışı bırakılmıştı. 


1 YILDA HARABEYE DÖNDÜ!
Ancak kapatılan karakol hiçbir amaçla kullanılmayınca harabeye döndü. Bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde harabeye dönen Jandarma Karakol binası vatandaşlarında tepkisini çekmeye başladı. Kapanan karakol şimdilerde çöplüğü aratmıyor. Camları kırılan, duvarları, kapıları parçalanan karakol daha önceleri huzurun merkeziyken şu an vatandaşların yanından geçmeye korktuğu bir alan haline geldi.

HIRSIZLARIN, KAÇAK KAZICILARIN MEKANI OLDU!
Dağkızılca Köyü'nün büyüyen sorunu haline gelen karakol hakkında bilgiler veren muhtar Rahmi Genç, “Karakol yapımı için hazineye devredilen alan daha önce muhtarlığa aitti. Ancak asayiş olayları düşüş gösterince karakol kapatıldı. Karakol kapatılırken jandarma kapıları söküp gitti. Daha sonra kimliği belirsiz şahıslar geceleri burayı mesken edindi. Hırsızı, Dağkızılca’daki Nif Dağı kazıları için kaçak kazı yapmak için geleni, hepsi burayı mesken edindi. Vatandaşlar önünden geçmeye korkuyor. Hazineye ait olduğu için hiçbir şey de yapamıyoruz. Zor durumdayız” şeklinde konuştu. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER