banner249

Hükümetten ilk yorum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası kararlarına ilişkin ilk açıklama... Şimşek, Merkez Bankası kararları sonucunda yatırımcı kaygılarının önemli ölçüde giderildiğini söyledi.

Hükümetten ilk yorum
banner240

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları özetle şöyle: Prensip olarak Merkez Bankası’nın kararları üzerinde yorum yapmak istemiyorum. Merkez Bankası bağımsız kredibilitesi çok yüksek. Kredibilitesi korumak adına yorum yapmıyorum. Bu kararı vermişlerse en doğru karardır. Benim değerlendirmem sınırlı olacak. Merkez Bankası’nın kredibilitesi çok çok kritik. 


Ben inanıyorum ki ülkemiz için en doğrusunu yapmaya çalışılıyor. Önemli olan kurumların doğru kararı doğru zamanlarda beklemesidir. Yatırımcıların kaygılarını önemli ölçüde gidermiştir. Gelişmekte olan ülkelerin büyük bir kısmı baskı altında. Gelişmekte olan ülkeler çok hızlı büyüme sürecine girdiler. Varlık fiyatlarının yeniden belirlenmesi doğaldır. 

Açık bir ekonomiyiz, dünya ekonomisine entegre bir ekonomiyiz. Eğer biz devam ettirmezsek büyüme daha hızlı zayıflar. Son dönemdeki siyasi operasyonun getirdiği belirsizlik var. Büyümenin hızlı bir şekilde zayıflaması riski bayağı yüksek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER