banner249

Hizmet Gazetesi Türkiye’de bir ilki başardı!

Türkiye’de yayın yapan bine yakın yerel gazetenin en büyük sorunlarından biri olan gazete harman ve katlama makinesi sıkıntısına son vermek için harekete geçen Hizmet Gazetesi proje ekibi, 2 yıl süren proje çalışmalarının ardından Türkiye’nin ilk gazete harman ve katlama makinesinin üretimine Denizli’de başladı.

Hizmet Gazetesi Türkiye’de bir ilki başardı!
banner240

Denizli’de Net Ofset Matbaacılık ve Hizmet Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran Denizli Grup Gazetecilik Ltd. Şti. proje ekibiyle Türkiye’de bulunan yerel gazetelerin sorunlarına çözüm olmaya çalışıyor. Bugüne kadar matbaacılık konusunda birçok firmanın proje danışmanlığını ve makine desteğini sağlayan Hizmet Gazetesi, şimdi de yerel gazetelerin en büyük sorunu olan gazete harman ve katlama makinesinin üretimine başladı. 4 kişilik proje ekibiyle 2 yıllık proje çalışması yapan Hizmet Gazetesi, kısa sürede bu projeyi hayata geçirdi. Gazete harman ve katlama makinesi, tamamlandığında Türkiye’de üretilen alanındaki ilk makine olma özelliğine sahip olacak. 


ZAMAN KAYBI SONA ERECEK
Denizli’nin girişimci ruhuyla yola çıktıklarını belirten Denizli Grup Gazetecilik Ltd. Şti. ve Hizmet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol, “Türkiye’de bulunan bine yakın yerel gazetenin en büyük sorunu gazete harman ve katlama makinesi. Bir çok ilde yerel gazeteler insan gücüyle elle harmanlanıyor. Bu da zaman ve iş gücü kaybına neden oluyor. Biz bu soruna nasıl çözüm bulabiliriz dedik ve çalışmalarımıza başladık. 2 yılda projesini tamamlandığımız gazete harman ve katlama makinesinin üretimine başladık” dedi. 

SİPARİŞLER ALINDI
Makineyle ilgili olarak tüm müracaatların yapıldığını ve Türkiye’nin her yerinden yoğun bir sipariş aldıklarını belirten Varol, “Makinemizin yapımı kısa sürede diğer illerden duyuldu ve birçok yerel gazete bu makineyi almak için müracaatta bulundu. Şuanda 10 siparişin üretimi yapılıyor ve sırada bekleyen 50 firma bulunuyor. Son teknoloji ile donatılacak olan gazete harman makinesi, 50x70 ebatlarında olacak ve modem aracılığıyla bakım ve tamiri uzaktan yapılacak” dedi. 

YEREL GAZETELER KIRMA İŞİNDEN KURTULACAK
Yerel gazetelerin sorunlarını iyi bildiklerini belirten Denizli Grup Gazetecilik Ltd.Şti.ve Hizmet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol, “Gazeteleri elle kırmak yani harmanlamak çok zor. Ortalama 2 bin tirajlı bir gazete 2 kişi ile 4-5 saatte elle kırılabiliyor. Bu makine tamamlandığında bu sorun ortadan kalkmış olacak ve 2 bin gazete 1 saatten daha az bir sürede kırılarak, hazır hal hale gelecek” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER