banner249

Herkesin gözü onların kazandığı parada!

İş-Kur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, “Herkesin gözü başkasının aldığı parada. ‘Fatih Terim şu kadar alıyor, şu isim bu kadar alıyor’ diye hayıflanıyorlar. Cem Yılmaz çuvalla para kazanıyor kimsenin gözü var mı? Devletin çalışma hayatında belli bir ücret skalası var. Dışarıda istiyorsan git trilyon kazan” dedi.

Herkesin gözü onların kazandığı parada!
banner240

İş - Kur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, iş gücü piyasası ve çalışma hayatına yönelik yaptığı değerlendirmelerde ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu, gençlere ise kamu ve özel sektör arasındaki farklılıkları ünlü isimler üzerinden verdiği örneklerle açıkladı. İş - Kur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ve İl Müdür Yardımcısı İhsan Gürhan, Türkiye Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü’ne gerçekleştirdikleri ziyarette toplumun çalışma hayatını, ‘sevdiğin işi yaparsan, yaptığın işi de seviyorsan ömür boyu çalışmazsın’ düşüncesi ile özümsemesi gerektiğini belirtti. 


Özellikle kalkınma planları ve teşvik düzenlemeleri ile istihdamda kadın gücünün arttığına dikkat çeken Kabak, “Kalkınma planları ve teşviklerin desteğiyle özellikle kadınların iş gücüne katılımlarını sağlıyor. 2002 yılında kadınların gücüne katılım oranı yüzde 23 iken bu rakam yüzde 31’lere yükseldi; teşvik ve torba yasası ile. Hedef yüzde 35” dedi. 

Üniversiteli gençlerin eğitim ve öğretim süreleri içerisinde çalışma hayatına kazandırılmaları gerektiğini ifade eden İl Müdürü Kabak, “Helikopter ebeveynlik var bizde. Çocuklarımıza kıyamıyoruz, istediklerini alıyoruz. Sen çocuğunu staja işe göndersen toplumda çoğunluğa karşı aykırı duruyormuş gibi bir algı, mahalle baskısı gibi kısır döngü içerisinde bir ötekileştirme yaşanıyor. Aileler bankamatik kartını cebine koyuyor. Çalışma kaygısı yaşamıyor. Bu uzun vadede daha büyük sıkıntılara neden olabilir. ‘Lay-lay-lom’ anlayışının aşılması gerekiyor. Üniversite öğrencilerinin yüzde 50’sinin part - time çalışabileceği bir sistem oluşturmalıyız. Ne iş yaparsak yapalım hakkını vermek lazım. Sevdiğin işi yaparsan, yaptığın işi seviyorsan ömür boyu çalışmazsın” diye konuştu. 

CEM YILMAZ VE FATİH TERİM ÖRNEĞİ
Özel ve kamu sektörleri arasındaki ayrımı ünlü isimler üzerinden yapan İl Müdürü Kabak, şöyle konuştu:“Herkesin gözü başkasının aldığı parada. Fatih Terim şu kadar alıyor, şu isim bu kadar alıyor’ diye hayıflanıyorlar. Cem Yılmaz çuvalla para kazanıyor kimsenin gözü var mı? Devletin çalışma hayatında belli bir ücret skalası var. 

Dışarıda istiyorsan git trilyon kazan. Sayın Yılmaz tiyatrosunu oynuyor, vatandaş seyrediyor ve hak ettiğini alıyor. Devletin şartını bilerek geliyorsa bir işçi eğer, işini de layığı ile yapacak.” Ziyarette İHA İzmir Bölge Müdürü Yusuf Kahraman, İHA İzmir Pazarlama Personel Müdürü Süleyman Kongeç, İHA İzmir Pazarlama Koordinatörü Erhan Aslan da hazır bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER