banner249

Hem okuyor hem çalışıyor

Türkiye’de diplomalı işsizlerin sayısının her geçen gün artması üzerine, geleceğini planlayan gençler, mesleklerini erken seçmeye başladı.

Hem okuyor hem çalışıyor
banner240

Aydın merkez Ramazan Paşa Mahallesi’nde 11 yaşındaki Batuhan Altınöz, küçük yaşına rağmen şimdiden işini kurup günün yarısını okul derslerini çalışarak, geri kalan yarısını ise hayat dersini yaşayarak geçiriyor. Bir yandan çay satarken, diğer yandan para ile hayat tecrübesi kazandığını belirten Minik Batuhan’ın yaşından büyük başarısı takdir topluyor. 


Çalışmanın önemine ilişkin okuduğu bir kitap üzerine bu yıl ailesini zorla ikna edip ağabeyine ait olan bir iş yerinde çalışmaya başladığını belirten Batuhan Altınöz, “Ailem yasa gereği 18 yaşından küçük çocukların çalıştırılması yasak olduğu ve derslerimde geri kalacağımı düşünerek benim çalışmamı engel oldu. Bunun üzerine ben çalışmazsam okula gitmeyeceğimi, çalışırsam derslerimin daha iyi olacağını belirtince ailem çaresiz çalışmamı kabul etti. İşe başladı başlayalı derslerim iyileşti. Çünkü hayatın içine girince ders çalışmanın önemini daha iyi kavradım” dedi. 

Hayatta en güzel duygulardan birinin kişinin kendi ayakları üzerinde durabilmesi olduğunu belirten Batuhan Altınöz, “Bir programda dinlemiştim. Bir kişi dünyanın en fazla varlığına sahip olsa, ancak sağlığı yerinde değil ve en küçük tuvalet ve yemek ihtiyacını bile karşılayamıyorsa o insan dünyanın en fakir insanları arasında yer alıyor. Bu nedenle çalışmanın sağlık ve mutluluk olduğunu düşünüyorum. Çünkü kimseye muhtaç olmadan hayatımı kazandığıma inanıyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER