banner249

Hayvan severler hapis cezası istiyor!

Aydınlı hayvan severler, Eskişehir’de ortaya çıkan görüntülerin ardından sokak hayvanlarına zarar verenlere hapis cezası verilmesi talepleri için yürüyüş düzenleyecek.

Hayvan severler hapis cezası istiyor!
banner240

Aydın İl Hayvan Hakları Komisyonu üyesi ve Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, yaptığı açıklamada; “Tüm Türkiye yine bir caninin savunmasız, üstelik kendi himayesinde olan bir canlıya yaptığı vahşeti konuşuyor bu günlerde. Herkes dehşet içinde, bu nasıl olur diye söyleniyor. 


Eskişehir’de hayvan korumacıların bir kafede baktığı kediyi sahiplenip evine alan ve bir süredir bakan ve akıl sağlığının yerinde olmadığı düşünülen bir üniversite öğrencisi, kedi yatağına tuvaletini yaptı diye, hayvanın karnını bıçakla ikiye ayırıp, bağırsakları dışarıya fırlamış bir şekilde, bir buçuk saat can çekişerek ölmesine sebep olmuş ve üstelik hayvan can çekişirken kameraya alıp, arkadaşlarıyla paylaşmış. 

Arkadaşlarından birisi bu çekimi sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayınca doğal olarak tüm Türkiye ayağa kalktı. Bu olay yalnız hayvan severler arasında değil, tüm vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı ve lanetlendi. Kedi katili bulunduğu Bartın’da yakalanarak gözaltına alındı ama ne yazık ki ülkemizde hayvan öldürmenin cezası sigara içenle aynı olduğu için çok az bir para cezası ile serbest kaldı. Ama yaptığı elbette ki yanına kar kalmayacak. 

Okuduğu okul dahil gittiği her yerde lanetlenecek, insanlar kendisine hep cani gözüyle bakacak, toplumda kendisine yer bulamayacak. Muhtemelen bu olay O’nun yaptığı ilk ve tek vahşet değildir. Baktığını söylediği diğer hayvanların akıbetlerini kimse bilmiyor” dedi. 

Okuduğu üniversite bile bir açıklama yayınlayarak yapılan olayı nefretle kınadığını anımsatan Tekinbaş, “Tepkiler o kadar fazla ve bu kişinin cezalandırılmasını isteyen o kadar çok kişi var ki, yaşadığı yer olan Bartın’da savcılık ‘Kamuda İnfial Yaratma ve Kamu Düzenine Açıkça Mukavemet’ suçlarından işlem başlattı. 

TCK’nın 765 inci maddesinden yargılanacak olan bu şahıs hakkında 4 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Toplumsal tepkiler göz önüne alınarak bu ceza 8 ile 10 yıla kadar arttırılabilecek. Türkiye’de ki hayvan korumacılar ve HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonuna üye dernekler ve temsilcilikler bu Pazar günü eş zamanlı olarak bulundukları yerlerde yapılan olayı protesto edecekler ve basın açıklaması yapacaklar, ‘Kedi Katili Serbest’ niçin diye soracaklar. 

Protestoların 100’den fazla şehir ve ilçede yapılması bekleniyor. Biz de Aydın’da diğer illerle eş zamanlı olarak Pazar günü saat 14.00’te Zafer Meydanında toplanarak yürüyüş yapacağız. Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapacağız. Tüm hayvan severleri ve hayvan hakları ihlallerine tepki gösterenleri bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz. Protestonun asıl amacı olayı kınamanın yanında, hayvan hakları ihlallerinin TCK kapsamına alınmasını talep etmek. 

Yıllardır hayvan korumacılar haykırıyorlar, 5199 sayılı yasa hayvanları korumuyor. Hayvanları Koruma Yasası yeniden düzenlenmeli ve hayvan hakları ihlalleri TCK’da cezalandırılmalıdır. Bakanlık ve TBMM bu konuda hiçbir adım atmıyor. Yasa olmayınca halkı infiale sokan bu tür olayların bundan sonra da yaşanması kaçınılmazdır. 

Bu tür olaylar bizleri isyan etme noktasına getirmiştir. Yasa olmayınca bu canilere kim ceza verecek. Sosyal medyada insanlar bu caniyi biz bulup cezasını biz verelim artık deme noktasına geldiler. Hayvanlar da bir can, tüm hayvanların bilinci ve duyguları vardır, onları bu canilerden koruyan caydırıcı bir yasa hemen mutlaka düzenlenmelidir” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER