banner249

Güven kavramı yıprandı

Ekonomik olarak yaşanan sıkıntıların kaynağında güven kavramının yıpranması olduğunu belirten Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Sadık Emre Çaputçu, güven kavramının sağlamlaştırılmasının tek yolunun da kuvvetli bir demokrasi olduğunu vurguladı.

Güven kavramı yıprandı
banner240

Denizli Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Denizli basını ile bir araya geldi. Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıda DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu, “dernek olarak amacımız Denizli halkının huzurlu, barış içerisinde, birbirine yakın, birbirine sıcak ilişkiler içinde yaşaması, iktisadi, kültürel ve sosyal hayatımızı geliştirmektir” dedi. 


“Derneğimizin misyonu her geçen gün güçlenmelidir ki şu anda olan da budur. Bu nedenle yönetimimizde çok farklı renkler ve çok farklı sesler mevcuttur. Demokrasinin gelişmesi de bu şekilde mümkündür” sözlerini kaydeden Çaputçu, “Herkes düşüncesini ortaya koyacak ve bunun bir karşılığı olacak. Karşılık ise yapılan yorumlar, verilen destekler hatta eleştirilerdir. Böylelikle de demokrasimize katkı koyduğumuzu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

DEMOKRASİ ÖNEMLİ 
Demokrasi olmadan ekonomik gelişmenin mümkün olmadığının altını çizen Çaputçu, Demokrasi kavramı bir yerde tıkandığı zaman ki Türkiye’de bunu son günlerde sıkça yaşıyoruz, güvensizlik ortaya çıkıyor. Global dünyalara bağlı ekonomilerin güven kavramını çok kuvvetli tesis etmesi gereken bu ortamda güven kavramı azıcık yıprandı mı yaşananları görüyorsunuz. Güven kavramının sağlam olması için gereken tek şey de kuvvetli bir demokrasidir. Amerika, Japonya gibi demokrasisi kuvvetli olan ülkelerde ekonomik krizlerin nedenleri hiçbir zaman siyasal değildir. Bizimde bugün yaşadığımız bir ekonomik kriz yok ancak son yıllarda yaşadığımız ve bugünde yaşadığımız bu sürtüşme ortamında ekonomik gelgitlerin nedeni tamamen siyasaldır. Gelişmiş ülkelerde bir sorun bir sürtüşme bir kavga bir dövüş varsa bu demokrasi içinde halloluyor ve hiçbir zaman komplo, dış mihrak, vesaire, bilmem ne lobisi gibi kavramlar ortaya atılmıyor” dedi. 

İNGİLTERE ÖRNEĞİ 
DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu konuşmasında İngiltere örneğini verdi. Çaputçu, “İngiltere’de bir protesto gösterisi, yolsuzluk veya toplumu rahatsız, rencide eden olayların yaşandığını düşünün. İngiltere Başbakanının çıkıp da bu dış mihrakların oyunudur, biz çok geliştik gelişiyoruz bizi durdurmaya çalışıyorlar gibi sözler söylediğini düşünebiliyor musunuz. Bu tür söylemler bu ülkelerde olmaz, olamaz. Çünkü kendi bünyesinde kuvvetli bir demokrasisi vardır. Kuvvetli demokrasinin olduğu yerlerde de bu tür söylemler karşılık bulmaz” sözlerini dile getirdi. 

ÖZELEŞTİRİ YAPMALIYIZ 
Çaputçu konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Bizim çözmemiz gereken sorun, kendi içimizde kendi özeleştirimizi kuvvetlice yapmaktır. DEGİAD olarak da bugün yaşanan olaylara yönelik duruşumuz tabii ki de kendi içimizde siyaset yapımızla, iktidarıyla, muhalefetiyle, gerek meclis içinde gerekse meclis dışında bu tür siyasal gerginliklerin nereden kaynaklandığını ortaya çıkarmaktır. Yaşanan sorunlar ne son on, ne de yirmi yılın sorunudur. Bu sorun Türkiye Cumhuriyeti çok partili döneme geçtikten sonra başlayan ve kronik hale gelen bir sorundur. 

Türkiye’de yaşanan yolsuzluklar, siyasi gerginlikler ve kutuplaşmalar son yılların sorunu değildir ancak su fokurdamaya başlamıştır. Türkiye bu tür olayları 70 lerde de 80 lerde de 90 larda da yaşadı. Dolayısıyla DEGİAD gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının da burada önemi ve vazifesi daha da ortaya çıkar hale gelmiştir. Artık hem ülkemizi hem de kentimizi ilgilendiren bu tür gelişmelerde söz söyleme hakkımız vardır. Biz DEGİAD olarak bunu sonuna kadar layıkıyla yapmaya devam edeceğiz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER