banner249

Fırtına ve yağış hayatı felç etti

Aydın’da öğle saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle yüzlerce ağaç devrildi ve onlarca araçta maddi hasar oluştu.

Fırtına ve yağış hayatı felç etti
banner240

Fırtınanın ardından etkili olan yağışla birlikte trafikte aksamalar ve elektrik kesintileri yaşandı. Yaklaşık 2 aydır ciddi bir yağış almayan Aydın’da öğle saatlerinde başlayan fırtına ve sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yaklaşık 5 dakika etkili olan yağış nedeniyle, kent merkezinin farklı güzergahlarında yüzlerce ağaç devrildi. 


Fırtına nedeniyle birçok evin yanı sıra Aydın İmam Hatip Lisesi’nin çatısı da uçarak karayoluna düştü. Ağaçları deviren, çatıları uçuran fırtına nedeniyle zaman zaman elektrik kesintileri yaşandı. Aralıklarla etkisini artıran lodos, nedeniyle İzmir-Aydın-Denizli ve Aydın-Muğla karayollarında ulaşımı aksatarak, sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolu kenarında bulunan ağaçları yolun içerisine devrilmesiyle sürücüler zor anlar yaşadı. 

ONLARCA ARAÇ ZARAR GÖRDÜ 
Aydın kent merkezinde yüzlerce ağacın devrilmesine neden olan fırtına nedeniyle ADÜ Merkez Kampusunda 7, Kredi ve Yurtlar Kurumu Aydın Müdürlüğü önünde 5, İmam Hatip Lisesi kavşağında 6, Cumhuriyet Mahallesi’nde de 5 olmak üzere il merkezinin farklı noktalarında onlarca araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi. 

Evinin önüne park ettiği aracının üzerinde bir ağacın olduğunu görünce şok yaşayan Şirin İşitmen, “Birden fırtına koptu. Elektrikler kesildi. Evin içerisindeki avizeler sallandı. Deprem oluyor zannettim. Aceleyle aşağıya indiğimde aracımın üzerinde bir ağaç olduğunu gördüm. Camları patlamış ve içine su dolmuş. Büyük maddi hasar var. Allah’tan gelen bir şey. Yapacak bir şey” dedi. 

YARDIM EDELİM DERKEN AĞACIN ALTINDA KALIYORLARDI
İşyerinin önünde otururken ağaçların sallanmaya başladığını ifade eden Ayhan Turan da, ilk ağacın devrilmesinin ardından yardıma giderken tehlike atlattıklarını belirterek, “Ağaçlar acayip şekilde sallanmaya başladı. 1-2 dakika süren fırtınayla birlikte ağaçlar araçların üzerine devrildi. Fırtınanın ardından şiddetli bir yağış başladı. İlk ağacın devrilmesinin ardından ağacı aracın üzerinden kaldırmak istedik. İkinci bir ağaç devrilince kaçmak zorunda kaldık” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER