banner249

Fırıncılar Halk Ekmeğine karşı!

Aydın Belediyesi'nin yaklaşık 1,5 yıldır üzerinde çalıştığı halk ekmek projesi hayata geçirildi.

Fırıncılar Halk Ekmeğine karşı!
banner240
Aydın Toptan Gıdacılar Pazarı'nda bulunan eski ekmek fırın restore edilerek ekmek fabrikasına dönüştürüldükten sonra yaklaşık bir haftadır devam eden deneme üretimlerinin ardından bugün fabrika düzenlenen törenle açıldı. 

Törene Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Belediye başkan yardımcıları, CHP'li il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı. 

Ekmek fabrikası ile ilgili bilgi veren Gıda Mühendisi Tuğçe Töz, kendisiyle beraber 25 kişilik bir ekiple çalıştıklarını söyledi. Aydınlıların katkısız günlük taze ve kaliteli ekmek tüketmesi için çalıştıklarını kaydeden Töz, fabrikada bir haftadır süren deneme üretimleri sonucunda bugün ilk olarak 3 Bin ekmeği piyasaya sürdüklerini bu rakamın talebe göre artacağını söyledi. 

Aydın şehir merkezinde 10 ayrı noktada satış noktası oluşturduklarını ve ilk gelen tepkilere göre bu satış noktalarına 6 adet daha eklemeyi planladıklarını açıklayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Türkiye genelinde çekirdek aile günlük ortalama 3-4 adet ekmek tüketiyor. Vatandaşımız ekmeğini katık yapıp öyle tüketiyor. Ekmeğin bu kadar çok önem arz ettiği toplumumuzda belediye olarak bu konuda bir şeyler yapma zarureti hissettik. Şu anda 50 kuruşa sattığımız ekmeğin fiyatını 40 Kuruşlara nasıl çekebiliriz onun üzerinde çalışıyoruz” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından halk ekmek fabrikası açılarak, satış noktalarında satışlara başlandı. Aydın’da halk ekmek üreten ve 3 tanesini 1 TL’ye satan Ortaklar Belediyesi’nin Başkanı Ümmet Akın, kendilerinin ekmeği 31 Kuruşa mal edip 33 Kuruşa sattıklarını ancak Aydın Belediyesindeki yöntem ile maliyeti düşürmesinin zor olduğunu belirtti. 

“BELEDİYE BAŞKANININ AMACI FARKLI” 
Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’nun halk ekmek üretimindeki amacının halktan ziyade yaklaşan seçimler öncesi belediyenin zarar etmesine rağmen puan toplamak olduğunu iddia eden Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, “Sayın Başkan Özlem Çerçioğlu, Eskişehir’e gittiğinde belediye başkanın seçimlerde en büyük puanı halk ekmekten topladığını öğrenmiş. 

Biz kendisine Aydın’ın bir Eskişehir, İstanbul, İzmir olmadığını defalarca anlattık. Hatta ‘Sayın başkanım muhtarlarla birlikte ne kadar ekmek ihtiyacı olan vatandaş varsa belirleyin. Biz fırıncılar olarak size maliyetine ekmek verelim’ dedik. Başkan tüm hesaplara rağmen bunda ısrar edince amacının halk ekmekten ziyade oy için seçim öncesi puan toplamak olduğunu anladık” diye konuştu. 

“NORMAL EKMEK DE 50 KURUŞ HALK EKMEK DE 50 KURUŞ” 
Yaklaşık 200 bin nüfusu olan Aydın’da 500 haneye sıcak yemek verildiğini ve bu kişilerin ihtiyacı olan ekmeğe de fırıncılar olarak kendilerinin karşılamaya hazır olduklarını da belirten Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, “Aydın’da 33 fırın ve 1600 ekmek satış yeri var. Biz ihtiyacı olanın ihtiyacını karşılamaya hazır iken, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun halk ekmeğini seçim yatırımı olarak değerlendiriyoruz. Hüseyin Aksu döneminde yapılan aşevleri ne oldu? Halk ekmek adı altında bir takım insanları çıkar kapısı oluşturulmasın” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER