banner249

Evsiz kalan aileye Sevgi Eli uzandı

Denizli Belediyesi Sevgi Eli, Kurban Bayramı’nın son gününde çıkan bir yangınla ev ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Sönmez ailesinin yarasını sardı. İtfaiye evdeki yangını söndürürken yüreklerdeki yangını da Sevgi Eli söndürdü.

Evsiz kalan aileye Sevgi Eli uzandı
banner240

Yangın sonucu büyük acı yaşayan Sönmez ailesinin yaraları kısa sürede sarıldı. Yaklaşık bir hafta önceki yangında bayram için izne gelen evin asker oğlu Mustafa Sönmez de yangından son anda kurtulmuştu. Evsiz kalan Sönmez ailesine yardım elini uzatan Denizli Belediyesi Sevgi Eli ekibi, aileye yeni ve sıcak bir yuva sundu.

Kısa sürede yaralar sarıldı

Kurban Bayramının son günü Yeni Mahallede 3 katlı bir evin birinci katında sabah saatlerinde çıkan yangında adeta bir mucize yaşanmıştı.  Ev sakinlerinin bayram dolayısıyla evde olmaması büyük bir faciayı önlerken,  evde kalan ve bayram izni için askerden gelen Mustafa Sönmez’i ise arkadaşlarının ‘Bizimle kal’ ısrarı kurtarmıştı. Ancak Sönmez ailesinin evleri kullanılmaz hale gelince aile evsiz kalmıştı. Denizli Belediyesi Sevgi Eli ekibi, yangın sonrası kısa sürede aileye ulaşarak barınma, giyim ve ev eşyası ihtiyaçlarını karşılayıp yaraları sardı.

 Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın eşi Berrin Zolan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, İşadamı Habip Kızıltaş ve Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız, Sönmez ailesini yeni eşyalarla donatılan İlbade Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti.

 “Sevgi Eli yeni bir hayat sundu”

Ziyaretten dolayı son derece mutlu olduklarını dile getiren Baba Mustafa Ali Sönmez Başkan Zolan'a ve Sevgi Eli Ekibi'ne teşekkür ederek, Denizli Belediyesi'nin ve Başkan Osman Zolan'ın kendilerinin yalnız olmadıklarını hissettirdiğini söyledi. Yaşanan felaketin hemen ardından Başkan Zolan'ın talimatlarıyla her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Baba Mustafa Ali Sönmez, “ Başkanımızdan Allah razı olsun. 

Biz başımıza gelen bu felaketi nasıl atlatırız diye kaygılanırken Başkanımızın gösterdiği yakın ilgi ile tüm o kaygılar ortadan kalktı. Sevgi Eli ekibi bize yeni bir hayat sundu adeta. Sayın Osman Zolan'ın eşi Berrin Zolan'ın bizleri ziyaret etmesi ise bizi onurlandırdı. Her ikisine de sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Yine, yeni evimizin eşyalarını sağlayan hayırseverimiz Habip Kızıltaş'a da teşekkür ediyorum. Kendisinden Allah razı olsun. Tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı. Tüm yaşadıklarımız geride kaldı. Artık yeni bir hayata başlıyoruz” dedi.

Gönül rahatlığıyla birliğine dönecek

Arkadaşlarının ısrarı sonucu evde kalmadığı için yangından son anda kurtulan evin asker oğlu Mustafa Sönmez, ise yaşadıkları felaket sonrası yaralarının sarılmasından dolayı ziyaretçileriyle sevincini paylaştı ve izninin bitmesiyle birlikte gönül rahatlığıyla birliğine döneceğini sözlerine ekledi.

 Sevgi Eli yüreklerdeki yangını söndürdü

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın eşi Berrin Zolan, İtfaiye Müdürlüğü ile Sevgi Eli'nin ortaklaşa çalıştıklarını belirterek, 'Sönmez ailesine yeni bir yuva kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemiz, itfaiye ekipleriyle yangına müdahale edip, hemen ardından da Sevgi Eli'ni bu ailemize yönlendirdi. İtfaiye yangını söndürürken Sevgi eli de yüreklerdeki yangını söndürdü' dedi.

Bir anne olarak Sönmez ailesinin acısını yüreğinin en derinliklerinde hissettiğini ifade eden Berrin Zolan, 'Sizlerin acısı bizlerin acısıdır. Yaşadıklarınızı duyduğumuz anda Osman Bey de bende çok üzüldük. Bayramın son günü gelen bu haber bize ulaştığında bir anne olarak çok üzüldüm. O andan itibaren benim için bayram bitmişti.

 Sevgi Eli'ndeki arkadaşlarımız aracılığıyla yangın hakkında bilgi aldık. Çok şükür can kaybı gibi daha büyük felaket olmadan olumsuzluk sona erdi. Şimdi ise ailemizin yaraları sarılıyor. İnşallah böyle acılar bir daha yaşanmaz. Bu vesileyle sizlere tekrar geçmiş olsun diyorum. Bu ailenin yaralarının sarılmasında büyük katkıları olan hayırseverimiz Habip Kızıltaş nezninde Sevgi Eli'ne destek olan tüm hayırseverimize teşekkür ediyorum' dedi.     

 Sönmez Ailesi'nin yeni evlerinde ihtiyaç duyulan malzemeleri temin eden Hayırsever Habip Kızıltaş ise Sevgi Eli'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve Sevgi Eli'ne bu ulvi görevde destek olmaya çalıştığını dile getiren  Kızıltaş, " Denizli Belediyesi Sevgi Eli'ne, orada çalışanlara, bu görevi yürütenlere çok teşekkür ederim. Mağdur olmuş, evi yanmış zor durumda olan insanlara, gücü olanların her zaman yardım etmesi gerektiğine inanıyorum. 

Kazanan insanların bu ülkenin mağdur insanlarına yardım etmesinden doğal bir şey olamaz. Biz elimizden geldiğince Sevgi Eli'ne destek olmaya çalışıyoruz. İmkanı olanları da böylesi bir oluşuma destek olmaya çağırıyorum. Ailemiz yeni yuvalarında güle güle otursunlar" dedi.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER