banner249

Evlilik okulunda mezuniyet töreni

denizli belediyesi, türkiye’ye örnek olan ve denizli’ye ödül getiren ‘ailemi seviyorum projesi’ kapsamında yer alan evlilik okulunda, 5. dönem kursiyerler sertifikasını aldı.

Evlilik okulunda mezuniyet töreni
banner240
Denizli Belediyesi Kent Konseyi’ndeki 5. dönem evlilik okulu kursu tamamlandı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ ve eğitmenler kursa katılarak evliliğin önemine işaret etti. Yeni evli çiftler, evlenmek üzere hazırlık yapan gençler ile evli olan çiftler de kursa yoğun ilgi gösterdi.

SAĞLIKLI EVLİLİK SAĞLIKLI TOPLUM
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, son derste yeni evlenecek gençlere nasihatlerde bulunarak evliliğin önemine işaret etti. Kursun devam edeceğini belirten ve kursa katılmak isteyen herkese kapıların açık olduğunu ifade eden Başkan Zolan, şöyle dedi, ‘Sağlıklı evliliklerin olmasıyla sağlıklı toplum da ortaya çıkacak. Bu nedenle evlilik kurumunu önemsiyoruz. Belediye olarak evliliğin sağlam temeller üzerine kurulması ve bir ömür boyu sürmesi amacıyla bu projeyi uyguluyoruz. Evlilikte dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Eşinizle konuşurken sözlerinize dikkat edip göz temasıyla konuşun. Gözlerin içine bakarak konuşmak gerekir. Bunun da ötesinde söz çok önemlidir. Sözlerimizde kelimeler mutlaka karşımızdakine olan sevgimizi duygumuzu ifade etmelidir. Evlilikte çeşitli sıkıntılar mutlaka olacaktır. Önemli olan bu sıkıntıları beraber aşmaktır. İlk karşımıza çıkan sıkıntıda geri dönmemek ve birlikte engeli aşmak gerekiyor. İnşallah bir ömür boyu sağlıklı evlilikleriniz olur. Sizlere bu davetimize katıldığınız ve kursa ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki sağlıklı evlilikler sağlıklı toplum yapısını oluşturacaktır’ dedi.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ da sağlıklı bir evlilikte olması gereken hususları anlattı. Güne güler yüzlü başlamakla, somurtarak başlamak arasında çok fark bulunduğunu kaydeden Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ, herkesi güler yüzlü olmaya ve karşılaştığı herkese selam vermeye davet etti.

Denizli Belediyesi’nin, Türkiye’ye örnek olan ‘Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında yer alan evlilik okulunun 5. dönem kursu, haftada 2 gün 2 saat olarak gerçekleşti. Toplam 16 saat süren kurs böylece tamamlandı. Kursiyerler bu süre içinde evliliğin ilk dönemleri, aile ekonomisini oluşturmak, stresle baş etme yöntemleri, sağlıklı bir aile kurmak için öneriler, evlilik ve hukuki haklar, evlilikte cinsel sorunlar, doğru iletişim gibi konularda eğitim aldı.
Başkan Zolan, son dersin tamamlanmasıyla kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER