banner249

TÜRSAB heyeti Laodikya’ya hayran kaldı

bir dizi inceleme için denizli’ye gelen tÜrsab heyeti laodikya antik kenti’ne hayran kaldı.

TÜRSAB heyeti Laodikya’ya hayran kaldı
banner240
TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve seyahat acentelerinin temsilcilerinden oluşan 40 kişilik heyetin Laodikya gezisine Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’da eşlik etti. Başkan Zolan, “Denizli’nin tarihsel değerlerini gün yüzüne çıkarmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve seyahat acentelerinin temsilcilerinden oluşan 40 kişilik heyet Denizli’nin önemli turizm noktalarından biri olan Laodikya Antik Kenti’ni ziyaret etti. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşlik ettiği heyete antik kent ve burada yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Gezinin çok verimli geçtiğini ve Denizli Belediyesi tarafından Laodikya Antik Kenti’nde yürütülen çalışmaların hayranlık verici olduğunu belirten TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, “ Burada yaptığımız gezide gördük ki Denizli Belediyesi bu kültür mirasını ayağa kaldırmak için sınırsız bir destek ortaya koyuyor. Bu bizim için büyük bir keyif. Başta belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere burada büyük emeği olduğunu bildiğim önceki Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci’ye buradaki akademik kadroya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Denizli Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar karşısında hayran olmamak elde değil. Burada bulunan iş adamlarımızın kazandıklarının bir bölümünü kültür varlıklarının ortaya çıkarılması, korunması için kullanması gerektiği inancını taşıyorum. Burada bir kentin doğuşunu görüyorsunuz. Bizde birlik olarak, acenteler olarak ‘Laodikya’ya ne kadar fazla turist getirebiliriz’ bunun hesabını yapmalıyız. Elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye hazırız” dedi.

Denizli’nin tarihsel gün yüzüne çıkarmak ve bu değerleri geleceğe taşımak için tüm güçleri ile çalıştıklarını dile getiren Başkan Zolan, “Geçmişte burada ki kazılar kıt kaynaklar ile yapılıyordu. Sağlanan finansman destekleri ile kısa süreli kazılar gerçekleştiriliyordu. Önceki belediye Başkanımız Nihat Zeybekci’nin yaptığı girişimlerden olumlu sonuç alındı ve 2008 yılında Türkiye;de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay;ın da imzaladığı protokolle bir ören yerinin işletimi, korunması, temizliği belediyeye devredildi.

Kazılar, bunun üzerine hız kazandı. Belediyenin aktardığı 2 milyon liralık kaynakla kazılar 12 ay sürdürüldü ve Laodikya kısa sürede ayağa kaldırdı. Bu Türkiye’de bir ilk. Belediyecilik salt altyapı yapmak, yeşil alanlar yapmak, yollar yapmak değil. O şehrin değeri olan tarihsel birikimine de sahip çıkmamız gerektiğini çok iyi bilen bizler bu konuda her türlü gayreti veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve TÜRSAB’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği bu iş birliği bir kentin yeniden doğmasını sağlıyor.
Ben başta TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, olmak üzere tüm destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Sizlerde bu değerlerimizi tüm dünyaya tanıtma konusunda gayret gösterecek ve Laodikya’yı hep birlikte bir markaya dönüştüreceğiz. Bu ülkemizin kazancı olacak. Turizm kazanacak. Tarih kazanacak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER