banner249

Esnafın sıkıntısı adaletsizlik!

Yenipazar Esnaf Odası Başkanı Sinan Değirmencioğlu, esnafın en büyük sıkıntısının vergi adaletsizliği olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Esnafın sıkıntısı adaletsizlik!
banner240

Değirmencioğlu, “Koskoca araçlarla şehir şehir köy köy dolaşıp istediği gibi kayıt dışı alışveriş yapanların özgür bir şekilde ticari faaliyet sürdürdüğü ülkemizde, vergisini vermeye gayret gösteren esnafımıza bir civatanın hesabı soruluyor. Bence yetkililer sadece kayıt altındaki dürüst esnafı değil, haksız rekabete neden olan kaçak çalışanlarla da ilgilenmelidir” dedi. 


Kasım ayı içerisinde yapılan olağan genel kurulda üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak başkanlık görevinin kendisine verildiğini ve bu görevi en iyi şekilde icra etmeye çalışacağını belirten Yenipazar Esnaf Odası Başkanı Sinan Değirmencioğlu, esnafın en büyük sıkıntısının esnafı bıktırır derecesine ulaşan mali denetimler olduğunu belirtti. Yörüklerin memleketi Yenipazar’da esnafın devlete olan borcunu ödeme konusunda hassasiyet gösterdiğini ve vergi bilincine sahip olduğunu belirten Değirmencioğlu, gerekirse önümüzdeki süreçte verginin önemi, konusunda farklı maliyecilerle etkinlikler düzenleyeceklerini ancak esnafın çifte standarttan çok muzdarip olduğunu belirtti. 

Vergisini vermek için maliye kayıt yaptıran esnafın uygulamalardaki sıkıntı nedeniyle haksız rekabete maruz kaldığını kaydeden Sinan Değirmencioğlu, “Maliyeciler her gün vergi mükellefi esnafı denetliyor. Bir cıvatanın dahi faturasını soruyorlar. Denetlesinler sorsunlar saygımız var. Ancak, bu denetim ve sorgu hep kayıt altındaki dürüst esnafa yapılıyor. Oysa her gün gerek şehir merkezinde gerekse köylerde bir sürü kişi korsan satış yapıyor. Ne algısı var ne vergisi. Her şey kafadan kar. Kimse bunlara bir şey sormuyor. Esnafın temsilcisi olarak yetkililerin bu haksızlığa son vermesini bekliyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER