banner249

Engelliye bulunmaz iş fırsatı!

İş-Kur Kütahya İl Müdürlüğü, devletin kendi işini kurmak isteyen engellilere 36 bin TL'ye kadar hibe destek sağladığını duyurdu.

Engelliye bulunmaz iş fırsatı!
banner240

Müdürlükten yapılan açıklamada, destek verilecek projenin kuruluşundan itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetlerine devam etme şartının bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, "Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan sorumlu olan 'Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek.


Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacak.Kimler proje hazırlayabilir?

Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. 

Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek. Girişimcilik eğitim programından sertifika almış veya iş kuracağı alanda mesleki eğitim sertifikasına sahip engellilerden kendi işini kurmak isteyenlerin hazırlayacakları projede, kuruluş işlemleri desteğin fazla 2 bin TL, işletme gideri desteği en fazla 4 bin TL ve kuruluş desteği en fazla 30 bin TL'dir. 

Kurallara uygun olarak hazırlanacak projelerin, 12 Eylül 2014 tarihi akşamına kadar Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne istenilen bilgi ve belgelerle birlikte elden veya posta ile teslim edilmelidir. İŞ-KUR Genel Müdürü başkanlığında tüm paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Komisyon tarafından Kasım ayında değerlendirilecek projelerden uygun olanlara finansal destek verilecek" denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER