banner249

Engellinin ekmeğine göz koydular

bodrum'da doğuştan yürüme engelli olan ve gümüş taşlardan el işlemelerini yaparak geçimini sağlayan kişinin iş yerine giren hırsızlar, burada bulunan malzemeleri alarak kaçtı.

Engellinin ekmeğine göz koydular
banner240
Bodrum;a bağlı Turgutreis beldesinde gümüş taşlardan yaptığı el işlemelerini satarak geçimini sağlayan ve doğuştan engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Erdal Boran;ın iş yerine pencereden giren hırsızlar, yaklaşık 40 bin lira değerinde olduğu öğrenilen gümüş takı ve malzemeleri alarak kaçtı.

Kış sezonu nedeniyle iş yerini sadece hafta sonları açan Boran, komşularının haber vermesi üzerine gittiği iş yerinde soyulduğunu gördü. Boran;ın şikayeti üzerine jandarma, zanlıları yakalamak için soruşturma başlattı.

Erdal Boran, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah iş yerine geldiğinde pencerelerinin açık olduğunu ve her şeyin çalındığını gördüğünü söyledi. Yaklaşık 10 yıldır Bodrum;da yaşadığını belirten Boran, engelli olduğu için belediyenin kendisine yer verdiğini, eşiyle birlikte el işlemeleri yaparak geçimini sağladıklarını anlattı.

Mardin;den getirdiği gümüş ve iş yerinde bulunan diğer malzemelerin değerinin 40 bin lirayı bulduğunu kaydeden Boran, ;;Burada kendi ürettiğim el işlemeleri ve Mardin Midyat;tan getirdiğim gümüşler vardı. 40 bin lira değerinde 15 kilogramlık malzemem vardı;; dedi.

Engelli bir insan olduğunu kaydeden Boran, ;;Engelimden dolayı belediye bana burayı tahsis etti. Bununla geçiniyorum. Kendi alın terimle yaptığım el işleriydi. Yürüyemediğimden dolayı başka yapabileceğim bir iş de yok. Jandarmaya müracaat ettim. Jandarma ilgileniyor, kamera kayıtlarına bakıyorlar. İçeride kamera kayıtlarım vardı, ama giren kişiler onları da sökmüşler;; diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan Boran, ;;Ben bunu nasıl bir insan yapar, onu anlayamıyorum;; dedi. Öte yandan hırsızlık, Boran;ın iş yerinin karşısındaki bir başka iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde bir otomobilin iş yerinin önüne park etmesi, elinde çanta ile araçtan bir kişinin inmesi, bir kişinin araçta beklemesi, bir kişinin de dışarıyı gözetlemesi görülüyor. Zanlılar, yaklaşık 1 saat sonra bölgeden ayrılıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER