banner249

Enerji verimliliğinde tüm resmi kurumlara örnek!

Son günlerin en önemli konusu olan enerji hakkında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden örnek bir çalışma. 2012 yılında başladıkları Enerji Verimliliği ve tasarrufu ile ilgili çalışmalarından 2013 ve 2014 yılında toplam 1,247,000 TL tasarrufa geçti.

Enerji verimliliğinde tüm resmi kurumlara örnek!
banner240

Enerji Verimliliği hakkında toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirmek için ziyaretlerde bulunan Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk’ün ziyaretinde yapılan enerji verimliliği çalışmalarını takdirle karşıladı. Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirilen ziyarette Başkan Mehmet Akgün, Deski Gnl. Md. Dernek 2. Başkanı Doç.Dr. Mahmud Güngör ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

İlk defa yaptıkları ziyaretler içerisinde böyle bir çalışmaya rastladıklarını belirten dernek Başkanı Mehmet Akgün; “ Dernek olarak bugüne kadar birçok özel ve resmi kurumları ziyaretlerde bulunduk. Ama maalesef hiçbirinde bu kadar mükemmel bir enerji verimliliği çalışması görmedik. Genel sekreterliğimiz ilk olarak personelini enerji verimliliği ile ilgili eğitimler vererek bilinçlendirmiş, daha sonra tasarruf çalışmaları yaparak ciddi rakamlarda kazanç elde etmiştir.

2013 ve 2014 yılında enerji verimliliği alanında 486.900 TL harcama yapmış fakat aynı yıllar içerisinde 1.594.000 TL kazanç elde etmiştir. 1.247.000 TL tasarrufa geçmiştir. Yapmış olduğu yatırımlar aynı yıllar içerisinde kendisini amorti etmiştir. Genel Başkanımız İbrahim Çağlar dernek çalışmalarımız içerisinde yürütülen Enerji takım projesi ile Türkiye de yılda 15 milyar TL lik bir tasarruf hedeflediklerini belirtmiştir. 

Biz de kendimize Denizli olarak yılda 600 milyon TL tasarruf hedefi koyduk. Denizli’de yapmış olduğumuz çalışmalar ile üstümüze düşen bu sorumluluğu ve hedeflerimizi yerine getirmiş olacağız. Çalışmalarımız kapsamında Denizli’ de böyle büyük bir başarıya imza atan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini şahsım, derneğim ve Genel Başkanımız İbrahim Çağlar adına tebrik ve teşekkür ediyorum. Umarım bu çalışma tüm kurumlarımıza örnek olur” Dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk; Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesinin yapmış olduğu ziyaretten memnuniyetini belirterek, “ Enerji Verimliliği çok önemli bir konu. Hem bizim için hem de geleceğimiz için. Çok basit önlemlerle büyük tasarruflar elde edebiliyoruz. Biz bunu denedik ve başardık. Yaptığımız çalışmalar ile ciddi rakamlarda tasarruf elde ettik. Bu dünya hepimizin bu yüzden ihtiyaçlarımızı kullanırken dikkatli olmalıyız ki gelecek nesillere güzel bir dünya bırakabilelim.” Dedi.

Ziyaret sonunda Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi çalışmalarından dolayı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine teşekkür belgesi takdim etti. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER