banner249

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

67 Yıl önce Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen “Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi”, özellikle bölgemizde yaşanan hak ihlallerine ışık tutması gereken ve sorunların çözülmesinde yol gösteren evrensel bir beyannamedir.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü
banner240

Bölgemizde; katliamların olduğu, insanların yerlerinden göçe zorlandığı, kadınların dul, çocukların yetim bırakıldığı, küçük bedenlerin denize kurban gittiği bir dönemde gereksinim duyulan yegâne şey, İnsan Haklarına koşulsuz bir şekilde destek vermek olmalı…

Dünya İnsan Hakları Günü’nde insanlık, adı konulmamış bir Dünya Savaşıyla karşı karşıya… En temel İnsan Hakkı olan yaşam hakkı, maalesef örgütlü uluslararası toplum tarafından her gün ihlal edilmektedir. İnsan hakları bildirgelerinin, beyannamelerinin ve Uluslararası Sözleşmelerinin sayısının had safhaya ulaştığı günümüzde, İnsan hakları ihlallerinin de zirve yapması, yaşam hakkının ayaklar altına alınması önemle üzerinde durulması olan bir husustur. 

Uluslararası toplumun, bu sorumluluğun altından kalkabilmesi mümkün olmadığı net bir şekilde görülmüştür. Bu bağlamda, mevcut sistemin İnsan Haklarının Güvencesi olmaktan çıkıp, maalesef silah tüccarlarının, faiz lobilerinin ve kapitalist sermaye çevrelerinin emrine girmiştir. Temel insan hakkı olanı yaşam hakkı, yine terör örgütlerinin tehdidi altındadır. Bu bağlamda, terörizme karşı yeniden barışı ve huzuru egemen kılmak için tüm insanlığın vicdan muhasebesi yapması gereği ortadadır.

Hukukçular Derneği Başkanlığı, Hukukun Üstünlüğü Platformu İcra Kurulu Başkanlığı yapmış bir hukukçu milletvekili olarak İnsan Haklarının, gerek Parlamento içinde, gerekse Parlamento dışında savunucusu olacağız. Bu sorumluluğun farkında olarak; İnsan Hak ve Özgürlüklerin herkes için korunup hayata geçtiği bir dünyada, sevgi ve huzurla yaşamayı diliyorum… 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER