banner249

"Enerji hanım projesi" Yoğun ilgi ile karşılaştı

İklim Değişikliği ve Karbon Emisyon Azaltımlarında en önemli ülkelerden biri olan Hindistan’ın Çevre, Ormanlar ve İklim Değişikliği Bakanı'nda katıldığı “Kadınlar, Cinsiyet Eşitliği ve İklim Değişikliği” oturumunda, Türkiye adına katılan Enerji Verimliliği Derneği, “Enerji Hanım Projesini” tüm dünyaya model olarak anlattı. Paris COP21’deki “Kadınlar, Cinsiyet Eşitliği ve İklim Değişikliği” oturumu, Hindistan TERRE Politika Merkezi tarafından düzenlendi.

banner240

Tüm dünyanın dikkatle izlediği COP21 zirvesinde Enerji Verimliliği Derneği olarak ülkemizin temsil edilmesinden  büyük onur duyduğunu belirten Enerji Verimliliği Derneği Başkanı İbrahim Çağlar,” Enerji verimliliği önlemleri uzun vadede, emisyonların yanı sıra pahalı ve sınırlı bir kaynak olan benzin ve doğal gaz ithalatına bağımlılığın azaltılması için en etkin seçenektir. Türkiye’nin enerji verimliliği ile ilgili atabileceği birçok adım bulunuyor. Enerji Hanım projesi ise kamuoyu tarafından ilgi gören ve uygulanan çalışmalardan sadece biri.” dedi.  

Enerji Hanım Projesi ile yılda 4 milyar TL’lik bir kazancın elde edilmesinin hedeflendiğini belirten Çağlar, “Proje çerçevesinde bugüne kadar  21 ilde 34bin hanıma ulaştık. Enerji Hanımın anlattıklarını evlerinde uygulayan hanımların uygulama sonrasında aylık 20-30 TL arasında faturalarında düşüş olduğu bilgisi bizlerle paylaşıldı. Bu da yıllık olarak değerlendirildiğinde her ev için bir çeyrek altın, ülke ekonomisi için ise 4 milyar TL’lik bir kazanç”dedi.

Projenin, COP21 toplantısında gördüğü ilgiye bakıldığında Enerji Verimliliği Derneği olarak ne kadar doğru bir çalışma içinde olduklarının bir kez daha görüldüğünü belirten İbrahim Çağlar, yapılan  sunum ile hem Sera etkisine neden olan gazların azaltılmasında enerji verimliliği konusunun da  önemli alanlardan biri olduğunu belirterek , “Enerji Verimliliği Derneği olarak uyguladığımız projelerle 7’den 70’e her kesime sesleniyoruz Bizler kadınlarımızı evin ekonomisti olarak değerlendiriyoruz. Kadınlarımız aracılığıyla toplumumuzun her katmanına ulaşarak enerji verimliliği konusunda bilinç oluşturma gayreti içindeyiz" dedi.

Enerji Hanım projesinin Enerji Takımı’nın bir parçası olduğunu söyleyen Çağlar ,"17 İldeki Şubelerimiz aracılığı ile Enerji Takımı projesi kapsamında evde, okulda, yolda, sanayide herkesin bu takımın bir parçası aktif bir üyesi olmasını istiyoruz. Böylece, 2023 yılına kadar 150 milyar lira kaynak oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER