banner249

Ege Teröre karşı dimdik durdu

Hakari Dağlıca’da meydana gelen menfur saldırı sonucu 16 yiğidimizin acı haberi vatandaşlarımızın yüreklerini dağladı. Bir çok merkez ve ilçe yürüyüşler düzenlendi. Teröre lanet edildi. Polis ise sık sık sağduyu çağrısı yaptı.

Ege Teröre karşı dimdik durdu
banner240

Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak uzun süredir gelen şehit haberlerinin üzerine dün Dağlıca'da yapılan hain saldırının eklenmesiyle sokaklara döküldü. 


Afyonkarahisar 

Sandıklı Belediye Meydanında toplanan vatandaşlar, Afyonkarahisar - Antalya karayolunu bir müddet trafiğe kapatarak terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Otomobil ve motosikletlerinde kornalar ile eşlik ettiği grup sloganlar atıp Sandıklı Caddelerini dolaşarak Askerlik Şubesi önüne geldi. Nöbetçi askerlere sevgi gösterisinde bulunan grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası olaysız şekilde dağıldılar. 

Aydın 
Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği, Efeler ilçesi Sevgi Yolu’nda artan terör olayları ve çözüm süreciyle ilgili bir açıklama yaptı. 

Büyük bir katılımla gerçekleşen etkinliğe Memur-Sen İl Temsilcisi Ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İsmail Yiğit, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Yakup Özen, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri katıldı. 

Terör saldırılarında şahit düşen polis ve askerlerin ailelerine başsağlığı dileyen Memur-Sen İl Temsilcisi Yiğit, yaptığı açıklamada, “İster PKK, ister IŞİD, ister DHKP-C, adı, sanı, amacı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşadığımız topraklarımızda, birlikte yaşama irademize haince engel olmaya çalışan terörü; teröre destek veren iç ve dış mihrakları nefretle kınıyoruz.” Dedi 

Denizli 
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısı sonucu 16 asker şehit olurken, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit askerler için Denizli’de yürüyüş düzenlendi.

Çınar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Gazi Bulvarı boyunca yürüdü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasına yaklaşıldığı sırada grup binaya yöneldi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte, grubu sakinleştirmek için uzun süre çaba sarfedildi. 

Polis ekipleri grubun HDP binasına yaklaştırılmaması için önlemler alırken, bu sırada vatandaşlar ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olay araya girenlerin sayesinde büyümeden yatışırken, kalabalık Denizli Valiliği’ne doğru yürüdü. 

Aynı istikametten geri dönen ve yine HDP önünde bir süre daha bekleyen grup, ‘HDP basılsın, Türk bayrağı asılsın’ sloganları attı. Bu sırada grubun içinden bir kişi, binaya Türk bayrağı asıldığını söyleyerek grubu sakinleştirdi. Grup yolda İstiklal Marşı okurken, daha sonra yürüyüşüne devam etti. Çınar Meydanı’nda bir süre daha slogan atan grup daha sonra dağıldı. 

İzmir 
Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonucu 16 askerin şehit olmasının ardından İzmir'de teröre lanet yürüyüşü yapıldı. Saat 18.30 sıralarında Alsancak Kıbrısşehitleri Caddesi'nde İzmir Barosu, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Emekli Subay Derneği (TESUD) ve demokratik kitle örgütleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar, İzmir Tabipler Odası ve birçok sivil toplum kuruluşu toplandı. 

Yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Kalabalık, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları attı. Kordon üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na gelen kalabalık burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra grup adına konuşan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, ''Bugün canımız acıyor, yüreğimiz kanıyor. Hepimizi kahreden şehit haberleri ile yine yeni bir güne başladık. “ dedi 

Kütahya 
Kütahya'da vatandaşlar, Hakkari Dağlıca’da 16 askerin şehit edildiği terör saldırısını lanetleyerek teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşip bir araya gelen vatandaşlar, ilk olarak Eski Otogar önünde bir araya geldiler. Ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla Atatürk Bulvarı boyunca yürüyen vatandaşlar, sloganlar atarak terörü lanetlediler. 

Gruba cadde boyunca araçlar ve bazı vatandaşlar da, evlerinin balkonlarından yürüyüşe destek verdi. Zafer Meydanı'na ulaşan grup daha sonra Sevgi Yolu üzerinde yürüyüşe geçti. Grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ şeklinde slogan atıp eylemlerini sonlandırdı. 

Manisa 
Son günlerde artan terör olaylarına tepki giderek artıyor. Memur Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında terör örgütüne lanet yağarken, şehitlerimiz için dua edildi. Memur Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından Manolya meydanında düzenlenen basın açıklamasında terör örgütü ve hain saldırıları lanetlendi. 

Memur Sen öncülüğünde yapılan basın açıklamasına, konfederasyona bağlı sendikalar ile STK’lardan destek geldi. Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu açıklamasında, “Milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Terör bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir” dedi. 

Muğla 

PKK terör örgütü tarafından Dağlıca’da gerçekleştirilen terör eyleminin ardından Muğla’da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından PKK terör örgütü ve destekçileri kınandı. Muğla’nın Menteşe ilçesinde Sınırsızlık meydanından başlayan yürüyüş yine Sınırsızlık meydanında son buldu. Yürüyüş esnasında ‘Hepimiz Mehmediz, PKK’ya yeteriz’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ ‘Mustafa Kemal’in Askerleri Meydanda’ ve 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı. 

Ortaca İlçesinde sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar terörü protesto etmeye devam ediyorlar. Dün gece yapılan eylemin ardından bugün öğlen saatlerinde başlayan eylemler halen devam ediyor. HDP İlçe binasına girmeye çalışan eylemcilere emniyet güçleri birer gazı ile müdahale etti. Ortaca tören alanında saat 12.00 de toplanan vatandaşlar buradan Cumhuriyet caddesi üzerinden yürüyüşe geçtiler. 

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte sloganlar atıldı. Cengiz Topel Caddesi üzerinden devam eden eylemciler Atatürk Bulvarı üzerinden tekrar tören alanına geldiler. Burada İstiklal Marşı okunarak yürüyüş sonlandırıldı. Yürüyüşün sonlanmasının ardından eylemciler meydanın yakınında bulunan HDP ilçe binasına yönlendiler. Bina önünde toplanan eylemciler burada da slogan attılar. Bazı eylemcilerin binanın giriş kapısına yönlenmesi üzerine polis müdahale etti. Polis müdahalesine eylemcilerin direnmesi üzerine çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti. 

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik eylemcilere sakin olmaları yönünde telkinlerde bulundu. Eylemlerin devam ettiği Ortaca ilçesinde polis AK Parti ve HDP ilçe binaları önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylemciler HDP ilçe binasına Türk Bayrağı astılar. 

Uşak 
Hakkari Dağlıca bölgesindeki hain saldırı Uşak’ta ki siyasi partiler ve bazı STK’lar tarafından protesto edildi. Uşak Belediyesi’nin önünde toplanan siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk Bayraklarıyla, terörü lanetleyen sloganlar atarak ve tekbirler eşliğinde İsmetpaşa Caddesi üzerinden, Atatürk Heykeline kadar yürüdü. İsmetpaşa Caddesinden, Heykel önüne kadar vatandaşlar "Ne mutlu Türküm diyene", "Askere uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gurup dağıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER