banner249

Düşman Zulmü gören o bebek 92 yaşında

Kurtuluş Savaşı döneminde Yunanlıların işgaline uğrayan Aydın bölgesinde yaşanan zulümden en çok etkilenen bebekler bugün 92 yaşına girerek ülkenin en yaşlı çınarları arasında yerini aldı.

Düşman Zulmü gören o bebek 92 yaşında
banner240

Yunanlıların Karatepe’de topladıkları kadın, çocuk ve ihtiyar savunmasız 154 kişiyi yaktıkları olaydan annesi kaçarak kurtulanlardan Mehmet Çınar, özgürlüğün ne kadar kıymetli bir şey olduğunu hatırlamak isteyenlerin Karatepe Şehitliği’ne gelip o dönem yaşananları okumasını istedi. 


O dönem doğumu yakın olan annesinin kendisini gizlice ormanlık alanda doğurup, uzun süre köyden uzak dağlık alanlarda büyüttüğünü belirten Mehmet Çınar, “Yunanlılar bebekleri bile süngüyle delik deşik edermiş. Ben cami yakıldıktan hemen sonra dünyaya gelmişim. Annem korktuğu için beni köyde değil dağda dünyaya getirip bir süre buralarda büyütmüş. Şimdiki gençlere bu yaşananlar bir masal gibi geliyor. Herkes ülkemizin ve özgürlüğün kıymetini çok iyi bilmeli” dedi. 

Hasta yatağından kalkıp yakınları ile birlikte Karatepe Şehitliği’ne gelen ve burada anılarını tazelediğini belirten Mehmet Çınar, “O zaman bebektim. Şimdi 92 yaşında bir ihtiyarım. O günlerin acısının unutulmaması gerektiği gibi, bugünlerin de mutlaka şükrü eda edilmelidir. O zaman insanların açlıktan hastalanıp öldüğü Türkiye bugün Allah’a şükür dünyanın en bolluk ve huzurlu bir ülkesi haline geldi. Gençlerimizden en büyük isteğim geçmişlerini unutmamaları ve bugün içinde bulunduğumuz güzelliklerin şükrünü eda etmeleridir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER