banner249

Dünya çocukları Marmaris’i gezdi

merkezi avusturya'da bulunan Çocuklar için Özgürlük derneği, 5 ülkede yetiştirme yurdunda kalan 64 çocuğu, fethiye ve marmaris ilçelerini gezdirdi.

Dünya çocukları Marmaris’i gezdi
banner240
Çocuklar İçin Özgürlük Derneği Başkan Yardımcısı ve Avusturya;da hizmet veren Phoenix Yatçılık Şirketi Sahibi Armin Blaha, dernek ve şirket işbirliğinde Macaristan, Avusturya, Romanya, Almanya ve Türkiye;de yetiştirme yurtlarında kalan 64 çocuğa yönelik bir haftalık Fethiye ve Marmaris gezisi düzenlediklerini söyledi.

10 yıldır bu aktiviteyi gerçekleştirdiklerini anlatan Blaha, ;;O dönemler üniversitede okuyordum. Üniversitedeki arkadaşlarımdan kurduğum bir ekiple bu projeyi hayata geçirdik ve 10 yılda yetiştirme yurdunda kalan yaklaşık 700 çocuğun, bu şekilde 1 haftada olsa iyi zaman geçirmelerini sağladık;; dedi.

Yetiştirme yurdunda kalan çocukların zorlu hayat şartlarında büyüdüklerini dile getiren Blaha, amaçlarının çocukları eğitmek veya yeni bir şey öğretmenin yanı sıra hayatta güzel olayların da yaşandığını anlatmak olduğunu kaydetti. Daha önceki gezilerine katılan bir çocuğun da şirketleri bünyesinde çalışmaya başladığını belirten Blaha, ;;Biz çocukları sadece geziye çıkarmıyoruz, onlara farklı hayatlar göstererek, topluma kazandırıyoruz;; diye konuştu.

Çocuklar İçin Özgürlük Derneği;nin Türkiye Şube Başkanı Murat Bağlıcak da farklı ülkelerden gelen çocukların bu tür gezilerle kaynaşmalarını sağladıklarını söyledi. Çocukların bu çalışma kapsamında takım olmayı öğrendiklerini kaydeden Bağlıcak, ;;Çocuklar 1 hafta önce Fethiye;den teknelerle yola çıkarak tüm koyları gezdi ve oralarda bir kaç gece konaklayarak çevreyi tanıma şansı elde ettiler. Gün boyunca onları eğlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Onlar da aralarında düzenledikleri farklı yarışmalarla eğlenirken öğrenme şansı buluyorlar;; dedi.
Çocuklar da Netsel Marina;da seyahat ettikleri tekne kaptanlarına yardım ettiler ve marinadaki havuzda eğlendiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER