banner249

Ayakkabı tamircileri vergiden muaf olmak istiyor

alaşehir ayakkabıcılar odası başkanı yüksel Özaslan, yorgancı, bastoncu, takıcı gibi el sanatı yapan esnafların maliye bakanlığı tarafından vergiden muaf tutulduğunu belirterek, bu kapsama ayakkabıcı esnafının da dahil edilmesini talebiyle başbakan recep tayyip erdoğan ve maliye bakanı mehmet Åžimşek'e birer mektup gönderdiklerini bildirdi.

Ayakkabı tamircileri vergiden muaf olmak istiyor
banner240
Özaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayakkabı tamirciliği mesleğinin, Uzakdoğu;ndan gelen ucuz ayakkabılar nedeniyle giderek yok olduğunu ifade etti. Alaşehir Ayakkabıcılar çarşısı;nda geçmişte 60 tamirci esnafı varken bugün bu sayının 11;e düştüğünü kaydeden Özaslan, elde ettikleri kazançla ayakta durmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Özaslan, Maliye Bakanlığı;nın düzenlemesiyle benzer sıkıntılar yaşayan yorgancı, bastoncu, takıcı gibi el sanatlarıyla uğraşan esnafların gelir vergisinden muaf tutulduğunu dile getirerek, şunları kaydetti, ;;Bizler de ayakkabı tamircileri olarak el sanatı yaparak kazanç sağlamaya çalışıyoruz. Biz de ayakta kalabilmek için bu kapsamda değerlendirilmek istiyoruz. Böyle giderse tamamen yok olacağız. Bu isteklerimizi dile getiren mektuplarımızı Başbakan;a ve Maliye Bakanı;na gönderdik. Bize kulak vermelerini ve bizleri de vergiden muaf kapsamına almalarını istiyoruz. Aksi takdirde evimize ekmek götüremeyeceğiz.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER