banner249

Depresyona son veren cihaz!

Nörobilim Özel Psikiyatri Dal Merkezi, Transkranıyal Manyetik Uyarım Cihazı’yla depresyona giren hastaları tedavi ediyor. Denizli’de ilk kez bu merkezde uygulanan tedaviye yoğun ilgi gösteriliyor.

Depresyona son veren cihaz!
banner240

Nörobilim Özel Psikiyatri Dal Merkezi’nin dirençli depresyon, şizofreni, major depresyon, obsesif kompulsif bozukluklar, tik bozuklukları, felç, inme, parkinson, bipolar manik-depresif hastalık gibi veya kaygı bozukluğu gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılan cihazı Denizli’ye kazandırdı. 



Merkezin Denizli’ye kazandırdığı bu cihaza kısa sürede yoğun ilgi gösteriliyor. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Güneş, Yüz Haber.Com Koordinatörü Orhan Aydın'a verdiği mülakatta, Transkranıyal Manyetik Uyarım Cihazı’yle beyin dokusuna manyetik bir uyarı vererek elektriksel bir akım elde ettiklerini söyledi. 

15 SEANSTA SAĞLIĞINA KAVUŞTURUYOR
Bu cihazın tedaviye dirençli depresyon hastalarında bununla birlikte şizofreni, major depresyon, obsesif kompulsif bozukluklar, tik bozuklukları, felç, inme, parkinson, bipolar manik-depresif hastalık gibi veya kaygı bozukluğu gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyen Güneş, şöyle konuştu, “Bu tedavi hiçbir şekilde ilaç tedavisinin bir alternatifi değil. Bu ilaç tedavisiyle yeterli tedavi alınamayan veya yeterli iyileşme sağlayamayan hastalara ilaca ek bir tedavi yöntemidir. 

Yani mevcut tedavi sistemlerinden yeteri kadar fayda görmeyen hastalara bu tedaviyi uyguluyoruz. O yüzden de dirençli depresyon, şiddetli şizofreni, manik-depresif gibi hastalıkların aktif hallerinde yani kişiyi etkisi altına alan alevli dönemlerinde bu tedavi faydalı bir tedavidir. Bu tedavinin her seansı 20 dakika sürüyor. En az 15 seans gerekiyor. 30 seansa kadar çıkabiliyor. Bu hastalığın durumuna göre değişebiliyor” dedi. 

CİHAZIN YAN ETKİSİ YOK!
Şizofreni, depresyon ve manik-depresif hastalıkların yanı sıra parkinson, alzhemar hastalığı gibi ve diğer bazı psikiyatrik ve nörolojik hastalıkların tedavilerinde bu sistemin denendiğini ifade eden Güneş, dünyada şu anda kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Güneş, bu cihazın hiçbir zararı yada kalıcı bir etkisinin olmadığına dikkat çekti. 

UYGULAMA NASIL YAPILIR?
Hasta rahat bir konumda oturtulduktan sonra uygulama yapılacak olan bölgeye metal levha yaklaştırılır ve tedavi için uygun görülen doz ve süre ile manyetik uyaran verilir. Bu esnada hasta herhangi bir ağrı, acı duymadığı için herhangi bir ek uygulamaya gerek yoktur. Uygulama bittikten hemen sonra hasta günlük işlerine devam edebilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER