banner249

Denizli Türkiye;nin gündemine oturdu

denizli belediyesi, türkiye’nin ilk interaktif müzikal tiyatro oyunu denizli’nin kahramanları ve ailemi seviyorum projesi kapsamında 3486 kadına aynı anda pilates yaptırıp guınnes rekorlar kitabı’na adını yazdırmasıyla türkiye’nin gündemine oturdu.

Denizli Türkiye;nin gündemine oturdu
banner240
Türkiye, son bir hafta içinde Denizli Belediyesi’nin her biri birbirinden önemli 2 başarısını konuşuyor.

MADRİD’İN TAHTINI ALDI

Daha önce 862 kişiyle Guınnes Rekorlar Kitabı’na girerek pilates rekorunu elinde bulunduran İspanya’nın Madrid kenti, tahtını Denizli Belediyesi’nin düzenlediği ve rekorun 4 katından daha fazla sayıyla pilates yapan Denizli’ye kaptırdı.

Denizli Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz pilates kursuna katılan kadınlar, rekor denemesinin yapılacağı Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi;nde saatler öncesinden yerlerini aldı. Pilates yapacak kadınlar Guinnes yetkilileri tarafından tek tek sayıldı. Alana 3 bin 486 kadın geldi. Pilates hocası Aysel Akman eşliğinde, 3 bin 486 kadın aynı anda pilates yaptı.

Rekor, 45 dakika yapılan pilatesle kırıldı. İngiltere;den gelen Guinnes Temsilcisi Annabel Lawday, 3 yıl önce İspanya;nın Madrid kentinde 862 kişiyle yapılan pilates rekorunun, Denizlili kadınlar tarafından 3 bin 486 kişiyle kırıldığını açıkladı. Rekorun kırıldığının açıklanmasının ardından coşku en üst seviyeye çıktı.

Guinnes temsilcisi Annabel Lawday, rekorun kırıldığına dair sertifikayı Belediye Başkanı Osman Zolan;a verdi.
Başkan Zolan da, ‘Denizli Belediyesi;nin ücretsiz pilates kursuna katılan kadınlarla bu rekoru kırdık. Amacımız kadınlara spor yaptırmaktı. Yaptığımız proje rekorla taçlandı. Denizlili kadınlar bugün tarih yazdı.

Belediye olarak her projemize kadınlarımızı dahil ediyoruz. Siz kadınlarımızla başaramadığımız, sonuç alamadığımız hiçbir projemiz yok. Bugün de başarıyı taçlandırdınız’ dedi.
Rekor denemesi ulusal basının da yakın takibindeydi. Dünya çapındaki bu rekor, ülke genelinde henüz konuşulmaya başlanırken Denizli Belediyesi’nin 2. büyük başarısı geldi.

DENİZLİ’NİN KAHRAMANLARI
Denizli Belediyesi 2. büyük başarısında ise öyle bir projeye imza attı ki bu başarı nesiller boyu unutulmayacak ve çocuklara, gençlere geçmişi hatırlatıp geleceklerini aydınlığa taşıyacak nitelikteydi.

Belediye, Türkiye’nin ilk interaktif müzikal tiyatro oyunu olan Denizli’nin Kahramanları’nı başta Denizli olmak üzere Türkiye’nin beğenisine sunuldu. Denizli’nin Kahramanları adlı müzikal tiyatro oyunu, sanat dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla kültür hizmetleri arasında yerini aldı. Müzikal tiyatronun galası film festivallerini aratmayan görüntülere sahne oldu.

DENİZLİ’DE YILDIZLAR GEÇİDİ

Oyunun galası Denizli Belediyesi’nin Adalet Mahallesi’ndeki tesislerinde özel olarak yapılan platoda yapıldı. Kırmızı halıları, özel platform, görsel şölenlerle adeta film festivallerini aratmayan görüntülerin sahne olduğu galaya protokol üyeleriyle birlikte birçok ünlü isim de katıldı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlili ünlü yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, Emre Karayel, Emre Kızılırmak, Sarp Levendoğlu gibi birçok ünlü isim kırmızı halıdan geçerek salondaki yerlerini aldı.
Başkan Zolan, Denizli’nin ilkleri yapmaya devam ettiğini belirterek, ‘Çocuklarımız, gençlerimiz başka milletlerin veya başka yazarların yaratmış olduğu hayali kahramanlar batman, süpermen gibi isimlerin peşinden gitmek yerine Denizli’nin kahramanlarını tanısınlar istedik. Birçok kahramanımız var. O kahramanlar sanal değil gerçek. Ecdadımızı, köklerimizi, atalarımızı bugünkü çocuklarımızla buluşturmak istedik’ dedi.

Oyun, Denizli’nin çocuklarının rol alması açısından da ayrı bir önem taşıyor. Oyuna, tiyatro oyuncuları Erdal Cindoruk, Uğur Bilgin, Mehmet Çepiç, Ruhi Sarı, tiyatronun duayen ismi Sait Genay, televizyon dünyasından Bir Kadın Bir Erkek adlı Sitcom;da Ozan karakteriyle tanınan Emre Karayel, Memoli dizisinin başrol oyuncusu Emre Kızılırmak, Güldür Güldür adlı komedi programının başrol oyuncusu Onur Buldu, Emret Komutanım dizisinin başrol oyuncusu Sarp Levendoğlu, komedi dizilerinin vazgeçilmez oyuncuları Ferdi Kurtuldu, Erdem Baş, TRT Ana Haber Spikeri Seval Çöpür, TMC;nin Sahibi Mustafa Karahan ve Ünlü Yapımcı Yönetmen Osman Sınav ve Ezgi Asaroğlu gibi birçok ünlü isim katıldı.

Her iki büyük başarı da ulusal basının gündemindeydi. Birçok televizyon kanalı, gazeteler ve internet medyası, belediyenin bu 2 önemli projesini geniş yer vererek izleyici ve okuyucularına duyurdu. Denizli Belediyesi, söz konusun başarılarıyla daha uzun süre ülke gündemindeki yerini koruyacağa benziyor.

Denizli’nin Kahramanları hergün yüzlerce öğrenci tarafından izleniyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER