banner249

Denizli TBB kadrosunu seçti!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi'nde Denizli'yi temsil edecek olan üyelerinin seçimi Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin koordine ettiği toplantıyla yapıldı.

Denizli TBB kadrosunu seçti!
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Ak Parti Acıpayam Meclis Üyesi Halil Pekdemir TBB Meclisi'nde Denizli'yi temsil edecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin de katılımıyla Anemon Otel'de düzenlenen toplantıda, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi'ne üye seçimi yapıldı. 


Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin koordine ettiği ve yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Zolan, TBB'nin tüm belediyelerin sorunları çözme noktasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Yerel yönetimler adına TBB'nin çıkan yasalarda çok etkin olduğunun altını çizen Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye Belediyeler Birliği meclis üyeliği seçimlerini koordine etme konusunda yetki il belediyelerine ve Büyükşehir belediyelerine verilmiştir. TBB son 5 yılda tüm yasal düzenlemelerde belediyelerin derdini anlatabilmesi ve belediyelerin sesi olması adına çok etkin görevler ifa etmiştir. 

Her kanunda mutlaka TBB'nin görüşü, önerileri alınmış, birçok kanun ve düzenlemeler belediyeler birliğinin önerisi doğrultusunda değişikliğe uğramış ve kabul edilmiştir. Bunun yanında gerçekleştirilen sayısız eğitim çalışmaları ile belediyelerimizde bulunan personele alanlarında uzman kişilerce eğitimi verilmiştir. TBB'nin hukuk bürosu tüm başkanlarımızın, meclis üyelerimizin sorularına cevap vererek çözüm üretmiştir. 10 yıldır da kurumsal olarak Denizli Belediyesi encümende hep yer alırken bende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'ın başkanlığını yaptığı yönetimde son 3 yıldır encümen üyesi olarak hizmet vermenin mutluluğunu yaşadım. 

Birçok güzel işlerin altına imza attık. Önümüzdeki 5 yıl boyunca TBB belediyelerimizin sesi olacak, belediyelerimizin eli ayağı olacak, belediyelerimizin Ankara'da gidebileceği ilk kapısı haline gelecek. Onun için ben TBB'ni etkinlik ve muhatap alınma konusunda en üst seviyede görevini ifa ettiğini düşünüyorum." 

Esas olan millete hizmet etmek Yerel seçimlere ilişkinde değerlendirmede bulunan Başkan Zolan, " Tam bir ay önce 30 Mart'ta millet sandığa gitti ve hepimize görev verdi. 5 yıl boyunca Denizli bizlerden hizmet bekliyor. Denizli dertlerine derman olunmasını taleplerinin yerine getirilmesini bekliyor. 30 Mart'ta hepimiz milletin hür iradesiyle sandıktan çıktık. Kimimiz başkan olarak kimimiz meclis üyesi olarak görevlendirildik. Biliyorum ki her biriniz bulunduğunuz yerlerde etkin insanlarsınız. 

Sizlerin gözünün içine bakıp taleplerinin yerine getirilmesini bekleyen binlerce insan var. Denizli'de 964 bin vatandaşımız yaşıyor. Bu 964 bin vatandaşımıza 323 kişi başkanıyla meclis üyesiyle hizmet edecek. Büyükşehir olarak biz yeni bir başlangıç yaptık ve dedik ki nerede ışık yanıyorsa o ilçe belediyemizle birlikte oraya hizmet götüreceğiz. Götürmek zorundayız. 

Milletimiz de sandığa giderken hizmet edecek olan kişileri seçti. Mutlaka herkesin değişik görüşleri, değişik öncelikleri vardır. Ama şunu unutmayalım, esas olan millete hizmet etmektir. Ben bir ay önce almış olduğunuz görevinizin sizlere, ailenize, bulunmuş olduğunuz ilçeye ve Denizli'ye hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Allah kazasız belasız hizmet etmeyi bizlere nasip etsin" dedi. 

5 yıl boyunca milletin derdiyle dertleneceğiz En kısa sürede tüm ilçeleri ziyaret edeceğini dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: " Amacımız sadece ve sadece Denizli'mize ve milletimize hizmet etmektir. Sizlerle beraber İnşallah bu yürüyüşte olacağız. Sizler bizim yol arkadaşlarımızsınız. 5 yıl boyunca bu hizmet yolculuğunda beraber yürüyeceğiz. 

Mutlaka hepinizin en üst seviyede katkısı gayreti olacaktır ve öyle olmalıdır. 7 gün 24 saat 365 gün 5 yıl boyunca milletin derdiyle dertlenmemiz gerekiyor. Görmediğimizi sizler bize göstereceksiniz. Bilmediğimizi sizler bize anlatacaksınız. İnşallah hep beraber kol kola 5 yıl sonra Denizli'mizi güzel bir noktaya getirmenin mutluluğunu yaşayacağız. 5 yıl sonra milletten almış olduğumuz bu emaneti millete sapasağlam, ışıl ışıl iade etmeyi ben arzu ediyorum. Hepimiz öyle arzu ediyoruz. İnşallah birlikte çalışırsak, birlikte başarırız. 

Bundan sonra dönem dönem Denizli'mizdeki ve ilçelerimizdeki tüm meclis üyelerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Tüm ilçelerimizi ziyaret edeceğim. Tüm ilçelerimizde mutlaka meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Beraber o ilçenin en acil sorunu nedir, ilk yapılması gereken iş nedir bunları masaya yatırarak çalışma toplantıları gerçekleştireceğiz. 

Benim sizlerden ricam şu, mutlaka çaresiz gibi görünen işlere öncelikle el atmamız gerekiyor. Önceliğimiz en acil olan işlerdir. Bu çerçeveden bakarak yapılacak olan işleri sıralayacağız. İlçelerimizde de böyle sıralayacağız. Büyükşehirde de aynı bu şekilde sıralayacağız. Nerede çaresizlik varsa, çare bizsek, çare olacağız. Bunu tek başımıza büyükşehir olarak yapmamız mümkün değil. Bir çok işi sizlerle koordine ederek başaracağız. 

Sizlerle birlikte 5 yıl boyunca Denizli'de dokunulmadık yer, gidilmedik yer, hizmet görmedik yer bırakmayacağız. Bu hizmet yolculuğunda sizler benim yol arkadaşlarımsınız. İnşallah bu hizmet yolculuğumuzun kazasız belasız en üst seviyede en güzel şekilde olmasını temenni ediyorum. Niyetimiz budur. Sizlerin de niyeti budur ve sizler bizler için, ilçeniz için çok önemlisiniz. İnşallah bu görevlerinizin hepimize hayırlı olmasını temenni ederek hepinize saygılar sunuyorum." 

Başkan Zolan'ın konuşmasını ardından seçimlere geçildi. CHP'den Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, aday olurkenAk Parti'den Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Ak Parti Acıpayam Meclis Üyesi Halil Pekdemir TBB meclis üyeliği için aday gösterildi. 

283 oyun kullanıldığı seçimde sandıktan 263 geçerli oy, 20 geçersiz oy çıktı. Oylamalar sonucunda en yüksek oyu alan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Ak Parti Acıpayam Meclis Üyesi Halil Pekdemir TBB meclis üyeliğine seçildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER