banner249

Davutoğlu'ndan ilk sözler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bin 245 delegenin imzasıyla AK Parti Genel Başkanlığı için aday gösterildi. Davutoğlu, genel başkanlık için tek aday olarak girdiği AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuşma yapıyor.

Davutoğlu'ndan ilk sözler
banner240

Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmaları esnasında bir veda kongresinden bahsettiler. Sayın Cumhurbaşkanım, bu bir veda kongresi değil, olağanüstü büyük kongremiz ama bir vefa kongresi, bir ahitleşme kongresidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Onun bıraktığı miras AK Parti için bir şeref meselesidir, o miras bizim şerefimizdir ve sonuna kadar korunacaktır." dedi. 


Ankara Arena spor Salonu'nda yapılan Ak Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresinde genel başkanlık için aday belirleme süreci tamamlandı. Divan Başkanı Haluk İpek, Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlık adaylığının, ilk sırada Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı teklifle kendilerine ulaştığını bildirdi. İpek, teklifin bin 245 delegenin imzasını taşıdığını duyurdu. 

Selam olsun, insana, zamana ve mekana” diyen Davutoğlu'nun sözleri şöyle:
-Alparslan Gazi’ye ve yiğitlerine selam olsun. Gazi Mustafa Kemal’e ve istiklal ordusuna selam olsun. Bütün şühedaya selam olsun. Bu Vatan toprağına, ateşine, suyuna selam olsun. 
-14 Ağustos’ta ayağa kalkan AK Parti’nin genel başkanına ve seçilmiş cumhurbaşkanına selam olsun. Bu davanın her bir neferine selam olsun. 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanımıza destek veren tüm vatandaşlarımıza selam olsun. 
-AK Parti konjonktürel siyasi şartlarda çıkmış bir siyasi parti değildir, dönemsel bir parti değildir, bir döneme, bir kesime hitap eden bir parti değildir. AK Parti, biraz önce zikrettiğimiz bütün ulu erenlerin yönünü aydınlattığı, kutlu bir yürüyüşün kıyamete kadar sürecek olan bu yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. AK Parti, milletin ta kendisidir, AK Parti millet idealinin ta kendisidir. 
-Bu bir veda kongresidir. Bu bir vefa, ahitleşme kongresidir. Onun bıraktığı miras bir şeref meselesidir. Bu miras şerefimizdir ve sonsuza kadar korunacaktır. 
-Yeni bir yürüyüşün arifesindeyiz, yeni bir Türkiye’nin arifesindeyiz. Son 12 yıl içinde büyük bir restorasyon hareketi gerçekleştirdik. Son 12 yılda ulaşım, sağlık, tarım, dış politika alanlarında büyük başarılar sağlandı. 

BİZ BİR RÜYA GÖRÜYORUZ 
Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın, bu rüya için ayağa kalkamayanlar, özgüven gösteremeyenler utansın. Eğer bir toplumda aidiyet bilinci zayıflamışsa devlet bir grup vatandaşını dışlamışsa o milletin sükun bulması mümkün değildir. 

EŞİT VATANDAŞLIK HUKUKU 
-Bizim iktidar olduğumuz Türkiye'de bir daha kimse ötekileştirilmeyecek. Eşit vatandaşlık hukuku daima öncelikli konumuz olacaktır. Alevi ve Sunni kardeşlerimiz eşit olarak bu toprağın asli unsurlarıdır. Onların inanç ve fikir özgürlüğü bize emanet edilmiş bir görevdir. Gayrimüslim vatandaşlarımızın da eşit vatandaşlık haklarını koruyacağız. 
-İnsan onuru insanın eşrefi mahlukat olma özelliğinden gelir. Bu onuru koruyacağız. -Türkiye'de düşünce ifade, girişim özgürlüğü AK Parti teminatı altındadır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER