banner249

CHP-MHP birbirini bombaladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti’nin tek başına iktidar olmasında MHP’nin koalisyon görüşmelerindeki olumsuz tavrının etkili olduğunu savunarak, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin kendi elleriyle ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi’ni tek başına iktidarına teslim ettiğinin gerçeğinin de altını çizmek durumundayız” dedi.

CHP-MHP birbirini bombaladı!
banner240

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Seçim sonuçlarının kapsamlı bir değerlendirmesini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın yapacağını kaydeden Özel, “Biz genel olarak elbette ki umduğumuz oy yükselmesini sağlayamamış olmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Biz bu seçimlerde çok daha ciddi bir artışı ümit ederdik. 


Ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nden kimse seçmenin verdiği karara saygısızlık beklemesin. Seçmenimizin verdiği karara sonuna kadar saygılıyız. Biz 7 Haziran seçimlerinin akşamında da seçmenin bizden ne beklediğini anladığımızı ve buna uygun davranacağımızı söylemiştik. Buna uygun davranmayan ve söylemlerde bulunan partileri de eleştirmiştik. 

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi dışındaki muhalefet partilerinin durumuna baktığınızda seçmenin mesajını doğru anlamayan, ‘uzlaşın birlikte en az iki parti bir araya gelerek koalisyon oluşturun’ mesajını anlamayan partinin düştüğü durum ortada. 

Bugün gelinen noktada Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Halkların Demokrasi Partisi’nin ve Saadet Partisi’nin önemli miktarda oyunu Adalet ve Kalkınma Partisi’ne kaybettiğini ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin buradan gelen oylarla tek başına iktidarı yakaladığını görmek mümkün. Tabii çok ciddi analizler yapılacak ama 7 Haziran seçimlerinde 80’er milletvekili almış iki tane partinin bir tanesinin ise her iki milletvekilinden birisini kaybedip 40 milletvekiline düştüğünü, diğerin de her 4 milletvekilinden birini kaybederek 60 civarında milletvekiline düştüğünü görüyoruz. 

Bu seçmenin mesajını anlamak yerine seçmenin uzlaşma çağrısını anlamak yerine fevkalade sert üsluplarda ve seçmenin mesajını anlamadan kendisi seçmene bir şeyler dayatan seçmenin cezalandırıldığını görüyoruz" dedi. 

MHP’NİN TUTUMUNU ELEŞTİRDİ 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne 7 Haziran günü kapıyı kapattığını söyleyen Özel, konuşmasına şöyle devam etti, “Cumhuriyet Halk Partisi ile ortak seçim beyannameleri olmasına rağmen ve o gece birlikte yönetme noktasında adım atsaydı eğer, emeklinin, işçinin, çiftçinin, memurun, atanamayan öğretmenin yüzünü güldürme imkanı varken, bu imkanı elinin tersiyle iten MHP’nin bugün her 2 milletvekilinden bir tanesini kaybettiğini görüyoruz. 

Bu şartlar altında bizim seçmene verdiği mesajı algılamak, seçmenin bize verdiği görevi layıkıyla yapmak dışında elimizde bir seçenek yok. Ama Milliyetçi Hareket Partisi’nin kendi elleriyle ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tek başına iktidarına teslim ettiğinin gerçeğinin de altını çizmek durumundayız. 

Bundan sonraki süreçte seçmene saygılı, verilen görevi anlayan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihten gelen misyonunun farkında olan ve ülkedeki demokrasinin, ülkedeki özgürlüklerin korunması, savunulması , mağdur ve mazlum kesimlerin mağduriyetlerinin tek savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tutumunu kararlık ve güçlenerek sürdüreceğini ifade etmek durumundayız. 

Üzerimize parlamentoda da sokakta da düşen yükün arttığının farkındayız. Sonuçların bu noktada olduğu gecenin bu saatinde yapabileceğimiz değerlendirme bu. İktidar partisi olmayı tek başına sağladığı görülen Adalet ve Kalkınma Partisi’ni tebrik ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belli oranda oyunu arttırırken MHP’nin oylarının tamamını AKP’ye kaybetmiş olmasını da fevkalade manidar olarak nitelendiriyoruz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER